Reklama:

Mam arytmie od 2 tygodni (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-01-2007, 11:34:00

Witam was serdecznie.Moze zacznę tak mam 22 lata od jakiegos czasu odczuwam dolegliwości niemiarowego bicoa serca przy duzym wdechu,kucaniu i szybkim wstaniu,wbieganie pod schody i kucanie i szybkie wstanie jak i równiez ataki niemiarowego bicia serca.Poszedłem do lekarza ponieważ w pracy miałem uczucie ze staje mi serce w miejscu a mi robiło sie biało w oczach poczułem ze cos nie tak.Pomoc konkretną dostałem u prywatnego kardiologa otóż wyniki ekg mam ok i wyniki krwi i oczywiście artmia wystepuje najczęsciej w wysiłku....męczy mnie to...
Biore magnez mozna go kupic w aptece bez recepty...jest lepiej arytmia nie wystepuje tak czesto...kardiolog wyuznaczył mi pełną diagnostyke serca w ysiłku, eho, i mam nosic cos co bedzie mi rejestrowało serce cały tydzien a jak cos sie bedzie działo to trzeba wcisnąc guzik, urządzenie zapisze akcje arytmiczną i bedzie wiadomo jakie zastosowac leczenie...ale to wszystko w toku..
Ci co na to chorują to wiem ze jest to uporczywe dla mnie bardzo...ale jedno wam powiem kawe, papierosy i alkohol odstawiłem na dobre

Pozdrawiam Łukasz 22lat
gość
19-01-2007, 18:49:00

Mam dla Ciebie niezbyt dobra nowinę a mianowicie : stwierdzenie przyczyny takich arytmii na odległość jest naprawde bardzo trudne lub wręcz niemozliwe. Istnieją dziesiatki przyczyn arytmii np.:
- choroba niedokrwienna serca - ale ty jesteś młody wiec raczej Cię nie dotyczy (bardzo nieliczne przypadki)
- wady serca - niektóre moga ujawnić sie w Twoim wieku ale kardiolog pewnie dokładnie Cię osłuchał i zapewne by to usłyszał
- kardiomiopatie - to już dość poważne schorzenia tu potrzebne jest ECHO serca aby to stwierdzić
- zapalenie mięśnia sercowego - czasami może przebiegać bez jakiś istotnych dolegliwości poza takimi kołataniami serca i męczliwością, ale znowu tu kardiolog powinien wysłuchać pewnych zmian tonów serca i ewentualnie dalej diagnozować, czsami takie zapalenia są pozostałością przebytych chorów wirusowych (zwłaszcza grypy)
- zapalenia wsierdzia (takiej "błony" pokrywającej serce od środka i jego zastawki) zwłaszcza może sie tak zdarzyć gdy w organizmie istnieją jaikieś ogniska zakażenia np. dziurawe zęby
- czasami jest to spowodowane pewną dysproporcja pomiędzy wzrostem organizmu a rozwojem układu krążenia w tym serca, prowadzi to to pewnej czasowej niewydolności układu krążenia, która ustepuję po pewnym czasie
- nadczynność tarczycy
- i jeszcze wiele innych powodów........

Tak więc dopuki nie rozwikła sie ta zagatkę w 100% proponuję powstrzymać sie od wszelkich wysiłków fizycznych bo może to pogorszyć sprawe , gdyby sie okazało że jednak, odpukać, przyczybną jest jakiś stan chorobowy

serdecznie pozdrawiam
Jarek
chcesz to pisz - c-j@wp.pl
gość
28-03-2017, 10:11:52

Ojcu parę miesięcy temu kupowałam ciśnieniomierz i wybrałam model Senior. Raz, że polska firma, dwa że bardzo długa gwarancja, bo tam jest bodajże nawet 5 lat przy rozszerzeniu. No i po trzecie wyświetlacz jest duży, czytelny z fajnym podświetleniem więc nawet jak jest ciemniej w mieszkaniu to sobie tato może odczytać jaki mu wynik wyszedł.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: