Reklama:

Leworęczność po alkoholu (2)

Forum: Neurologia po godzinach

Początkująca
11-06-2018, 21:57:25

hj
gość
13-06-2018, 17:59:30

Up

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Sporty walki a epilepsja
Witam mam pytanie, czy ktoś mierzył się z chęcią trenowania sportów walki typu boks , krav maga itp. Szukam informacji gdyż chciałbym potrenować oczywiście rekreacyjnie któryś ze sportów walki bez sparingów i oczywiście startów w zawodach. Czy same obijanie delikatne głowy może źle wpłynąć na kontrolowanie napadów padaczkowych . W moim przypadku mam dobrze kontrolowane napady , biorę leki a napady zdarzają się raz na parę lat i to ze względu na zmęczenie po większej imprezie zakrapianej alkoholem . Czy ktoś z was towarzyszy niedoli mierzył się ze sportami walki ? Oczywiście jako rekreacja a nie zawodowstwo .
Forum: Padaczka
gość
Prawo jazdy orzeczenie neurolog
Szukam kogoś kto faktycznie od neurologa dostał zaświadczenie o braku napadów, potrzebne do badan na prawo jazdy. Przepisy i teoria to jedno, ale trudno mi sobie wyobrazić że neurolog będzie chciał wydać takie zaświadczenie. Szukam osób, którym się to udało.
gość
Napady padaczkowe u 16 latki podczas snu
Witam , mam pytanie czy ktoś spotkał się z napadami występującymi tylko podczas snu w godzinach porannych.Pacjent podczas snu , zaczyna mieć drgawki , utrata przytomności , atak trwa 3-4 minuty , po ataku zasypia dalej ...rezonans ok , eeg 1 wszystko ok , drugie po roku niby cos pokazało niby na FS .
gość
Neurotop + Pregabalina, czy to bezpieczne połączenie?
Dzień dobry, mój tata ma epilepsje. Prawie całe życie zażywa Neurotop, który jest bardzo skuteczny, nie miał od czasu zażywania tego leku żadnego ataku. Teraz jednak zmaga się z przewlekłym zapaleniem stawów i lekarz ortopeda przepisał mu na te bóle Pregabalinę, którą stosuje się w takich przypadkach ale jednak też jest przeciwpadaczkowa. Czy połączenie tych dwóch leków będzie bezpieczne? Czy nie namiesza z padaczką?
Reklama: