Reklama:

leki przeciwpadaczkowe (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-09-2006, 14:04:00

witam!
mam pytanie-czy istnieją jakieś leki przeciwpadaczkowe po których nie następuje przyrost masy ciała? Choruję na padaczkę od 1.5 roku,początkowo brałam Dekakine chrono 500,ale strasznie po niej tyłam (musiałam dietę mieć z tego powodu) i wróciłam do Fenytoiny którą brałam na początku leczenia.Fakt,zrobiłam to bez porozumienia z lekarzem,ale chyba ja najlepiej wiem po których lekach czuję się dobrze a które wywołują u mnie masę działań niepożądanych i stwierdziłam,że "wolę zdechnąć niż zmienić leki",a niestety,sporo leków przeciwpadaczkowych powoduje takie "atrakcje". Ponadto co z tego że nie będę mieć ataków,no ale jak mam ważyć 100 kg? To dziękuję...
Czy ktoś z Was bierze (albo zna) leki p/padaczkowych które nie spowodują opisanych przeze mnie skutków niepożądanych? Dodam że jestem już po operacji neurochirurgicznej (12.10.2005-usunięto mi łagodny nowotwór mózgu),odbyłam 6-tygodniową radioterapię na onkologii.
Z góry dziękuję za wszelkie posty!
Początkująca
09-11-2006, 21:34:00

moja córka brała TRILEPTAL,i nie wpływało to ani na apetyt ani na masę ciała.Niedawno dołożono jej depakine hronosphere w granulkach,po tym apetyt jak na zawołanie.Na razie się cieszę bo jest bardzo mizerna ale zobaczymy co będzie dalej.Moja znajoma ma do depakine tegretol,który ponoć ma hamować łaknienie,trochę pomaga ,trochę.
"CO NAS NIE ZABIJE,TO NAS WZMOCNI"
gość
27-08-2008, 19:47:00

Brałam kedyś Topamax to w ciągu miesiąca schudłam z 63 na 49 kg. I przestałam. Teraz biorę Keppre ale ona też różnie na ludzi działa jedni tyją drudzy chudną. ja niestety znowu chudnę mimo że jem
gość
28-08-2008, 10:47:00

Ja przez jakiś czas brałam Depakine i nie miałam ochoty na jedzenie, moja lekarka była tym bardzo zdziwiona bo mówiła że przeważnie się ma duże łaknienie. Teraz odstawiłam i całe szczęście nie jadam dużych ilości.
Pozdrawiam
Wtajemniczony
28-08-2008, 15:38:00

Witam
Najpierw bralem depakine chrono, jakies pol roku, nie zauwazylem zebym jadl wiecej czy mniej, od grubo ponad 4 lat szamie tegretol, jaki bylem taki jestem czyli szczuply zeby nie powiedziec chudy, przez niecaly rok takze bralem lamitrin razem z tegretolem, takze nie zauwazylem jakiejs drastycznej zmiany wagi
pzdr
gość
28-08-2008, 15:51:00

Do osoby która załozyla tego posta. Ja biore depakine 500 przytylam b duzo. Piszesz ze jak bralas ten lek to bylas na diecie. Prosze napisz na jakiej bo ja niestety nie moge zmienic tego leku ale moze dieta mi sie przyda. Z góry dziekuje.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: