Reklama:

Leki i alkohol (3)

Forum: Choroba Parkinsona

Początkująca
18-01-2016, 21:17:06

Czesc; ) od pół roku biorę lek lamitrin, nie mam stwierdzonej padaczki ( czekam na badanie eeg ). Niedługo bede miała 18-stke co zrobić by pić alkohol? Mogę odstawić lek na jedną noc?
gość
21-03-2016, 21:51:42

Chyba jestem ostatnia osoba do udzielania takich rad... Zaczelam przygode z Lamitrinem ok. 2 lata temu. Poniewaz byla to dla mnie nowosc, przestrogi lakarza na temat alkoholu+lamitrinu wystarczyly na 5 miesiecy. Przez ten czas zwyczajnie balam sie to mieszac.
Lekarz powiedzial wprost albo leczenie, albo picie. Po 5 miesiacach piwa bezalkoholowego przestalo mi zalezec czy zmieszanie wodki z lamitrinem spowoduje wreszcie zapasc czy nie.
Dzis bilans jest taki - mam 32 lata, stoje przed decyzja rozpoczecia terapii alkoholowej (bardziej z przymusu niz z wlasnej woli) a Lamitrin pozostanie mi do *** smierci.
Tak wiec...picie albo leczenie... To nprawde nie idzie w parze.
Trzymaj sie cieplo
Początkująca
11-07-2016, 12:02:36

Ja bym nie ryzykowała odstawienia leków, żeby napić się alkoholu. Nie wiadomo, jak Twój organizm na to zareaguje, a uwierz, że nawet na 18-stce też można się dobrze bawić nie pijąc alkoholu.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Obrzęk mózgu
Witam mój tata 11 dni temu miał wypadek, upadł bezwładnie na czoło, pierwsza tomografia stłuczenie mózgu, krwiak w okolicy czoła i prawej skroni, większe zagrożenie krwiak czołowy który się nie powiększył po trzeciej dobie, z tego powodu konieczność operacji wstrzymano, krwiak na prawej stronie uległ powiększeniu, obecny obrzęk prawej skroni. W tym czasie tato budził się niestety znacznie pobudzony agresywny leczenie głównie mannitol, leki odbarczajace, 10 doba gdzie zapewniano nas że wszystko co najgorsze za nami, stan taty drastycznie się pogorszył obrzęk pojawił się również na lewej stronie, aby uniknąć problemów z oddychaniem podłączony został respirator, lekarze za dużo nie mówią a jak słyszę że przecież żyje to ręce opadają mamy dalej czekać, proszę czy ktoś może mi wytłumaczyć skąd takie pogorszenie co tam może się dziać w tej głowie że zmiany obrzęku uległy pogorszeniu może zostało coś przeoczone, jakie rokowania w takiej sytuacji czy jest szansa że tata z tego wyjdzie czy już tylko możemy modlić się o cud
gość
Porada
Witam. Czy mógłby by mi ktoś przetłumaczyć na ludzki język co to znaczy ? Opis Badania TK
gość
Parkonson
Witam czy ktoś poleca dobrego neurologa z Katowic albo z Warszawy od Parkinsona drżenie lewej ręki Proszę jak ktoś już był i poleca Dziękuję❤️ Gosia
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
Reklama: