Cześć,
Czy ktoś z Was poleciłby książkę pomocna przy zespole lęku uogólnionego? Krótko mówiąc póki co mam dość terapii a
Nieustannie towarzyszy mi lęk niepokój najbardziej o to, że coś się stanie mojemu mężowi, o śmierć bliskich itd. Codzienna radość, szczescie przeplata się z niepokojem. Np jestem na wyjeździe w górach z meżem. Odczuwam wielka radosc z wspolnych chwil i naszej pasji a jednoczesnie czuje niepokoj typu "boże co by było gdyby kiedyś coś się stało mężowi, że ciesze się z tych chwil a kiedyś byłyby tylko bolesne wspomnieniem" i taki lęk, że wszystko sje kiedyś skończy...ta radość z chwil z bliskimi, rodzina, mężem zawsze prędzej przy później przeplata się z niepokojem.
Potrafię nawet martwic się o swojego kochanego psa, bojąc się ciągle jak to koeyds będzie jak umrze....:( I np cieszę się z chwil z chwil z nim, ze spacerów a za chwile te uczucie, jak to kiedyś będzie bez niego...
W ciążę bym chciała zajść a jednocześnie się boję że coś by mi się stało podczas porodu i dla męża będzie to starszne cierpienie itd...
Czy znacie jakąś książkę pomocna przy właśnie takim niepokoju? Takiej ciągłej czujności, lęku czasami niewiadomo przed czym...?
Będę wdzięczna za pomoc.