Witam,
Wraz z pozytywnym wynikiem próby tężyczkowej udałam się na konsultacje z lekarzem neurologiem, po wstępnej rozmowie zmienił on jednak diagnozę na lek paniczny z towarzyszącymi mu napadami. Jako kurację otrzymałam lek Depralin, kończę 14 dniową kurację dawką 5mg na dobę, przez kolejne 4tygodnie zalecono mi przyjmowanie dawki 10mg po czym mam zgłosić się na konsultację. Jednakże mam wątpliwości co do kontynuowania kuracji, wystąpiły u mnie stany zbliżone do depresji, napady lęku, ogólny stan złego samopoczucia, brak energii, spadek libido, zmienne nastroje, agresywne zachowania...ogólnie czuję się po nich bardzo źle. Przed kuracją tym lekiem mój stan był zdecydowanie lepszy, poza tym sama diagnoza była dla mnie dużym zaskoczeniem. Wiem natomiast, że na początkowym etapie kuracji tego typu lekami mogą wystąpić objawy opisywane przeze mnie. Chciałabym zaczerpnąć porady, czy samodzielnie mogę zrezygnować z przyjmowania leku oraz czy lekarz neurolog mógł wysnuć pochopnie wnioski co do swojej diagnozy i leczenia związanego z nią. Dodam, że oczekuję kolejnej konsultacji w związku z obawami jednakże zależy mi na szybszej odpowiedź na dręczące mnie pytania.
Z góry dziękuję za odpowiedź.