Reklama:

leczenie choroby parkinsona MADOPAR-halucynacje (6)

Forum: Choroba Parkinsona

gość
29-06-2013, 19:21:06

Witam
piszę z prośbą o pomoc,radę,czy podzielenie się wiedzą przez Was zdobytą
Mój 79 letni dziadek od około 7 lat choruje na parkinsona, do tej pory wszystko oprócz wiadomych objawów było w najlepszym porządku aż do wczoraj
Dziś w nocy zaczął mieć dziwne halucynację ,omamy,widzi rzeczy których nie ma, po czym po chwili znów wraca do normalności funkcjonuje normalnie. Poznaje członków rodziny,wie co przed chwilą robił,a za chwile widzi za oknem niestworzone rzeczy,trwa to ze 3 minuty i znów jest ok
Bo konsultacji z neurologiem na odległość ,ze względu na weekend ,potwierdził on że przy madoparze mogą występować takie objawy,Tym bardziej że dotychczasowa dawka wynosiła w sumie 180mg a została w ciągu ostatnich 3 tygodni zwiększona przez neurologa prowadzącego do dawki 500mg,i zalecił żeby odstawić go i udać się w poniedziałek do neurologa
Czy KTOKOLWIEK ma podobne doświadczenia?Bardzo się martwię,czy mam od razu kierować się w stronę szpitala izby przyjęć,karetka?Może to jest zbyt histeryczne zachowanie ale człowiek ma 79 lat i trochę choruje na serce
gość
10-03-2017, 15:03:38

Tak to po tym leku u nas babcia szalała w nocy była agresywna miała omamy, leki nie wiedziała co się dzieje..po odnowieniu wróciła do normalnosci
gość
16-04-2017, 21:58:23

Mój ocjiec też tak zaczął mieć od niedawna po tym leku: widzi dzieci za oknem, że zaglądają i go obserwują, świeci im w oczy latarką i one uciekają ... albo widzi kogoś na ścieżce w ogrodzie. Nawet wyjście na tę ścieżkę i przejście po niej nie usunęło omamu, nadal widział obcych ludzi. To mija po paru minutach... chyba.... Nie wiemy dokładnie, bo komunikuje tylko, jak się to zaczyna, ale czy odchodzi??? nie wiemy, bo siedzi otępiale na łóżku i tylko myśli..... tak godzinami. Ledwo już chodzi, nie chce ćwiczyć, rechabilitacja z musu raz, dwa na tydzień czyni cuda - swobodnie przemieszcza się do WC, albo do stołu, ale czasem to całe dnie leży, śpi, w nocy zaczyna tuptać, przewraca się... koszmar.
Leki bez ćwiczeń fizycznych to lipa. Widzę to po tych dwóch latach. Ale u nas to dochodzi już do Parkinsona demencja i podły charakter chorego. Zawsze był uparty, apodyktyczny, tyranistyczny - teraz to tylko sobie tym szkodzi. Wszystkie propozycje i prośby neguje. Koszmar!
gość
25-04-2017, 10:46:49

Jeśli ktoś z chorych na chorobę Parkinsona lub jego opiekun ma czas- proszę o wypełnienie ankiety do pracy magisterskiej https://goo.gl/forms/emdW4Zb6lWAn2E7w2
gość
12-07-2017, 10:22:16

Do pracy magisterskiej z dietetyki przeprowadzam badania ankietowe na temat zwyczajów żywieniowych w chorobie Parkinsona. Będę wdzięczna za wypełnienie ankiety, może to zrobić osoba zmagająca się z tą chorobą bądź opiekun.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc - wypełnienie i może zachęcenie do tego innych osób.
LINK DO ANKIETY:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd6e4XQLPulGyYxfbFo46RGKY-ohAGOSwkei4IO3Sha9nj2pw/viewform?c=0&w=1
Z góry dziękuję,
K.Z.
gość
24-09-2017, 11:26:50

Dzień dobry, przeprowadzam anonimowe badania do pracy magisterskiej o zespole kruchości u osób z chorobą Parkinsona. Osoby mogące poświęcić chwilę proszę o wypełnienie ankiety pod linkiem goo.gl/forms/emdW4Zb6lWAn2E7w2

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Torbiel w okolicy podgnykowej
Czy może ktoś miał usuwaną torbiel w okolicy podgnykowej? Wykonanych wiele rezonansów, ostatnio usg szyi pokazuje, że torbiel raz jest większa raz mniejsza. Nie wiem czy to niedokładność pomiarów wykonujących badanie czy faktycznie zmienia wymiary. Syn chodzi z tym już 5 lat i do tej pory żaden lekarz nie określił się co z tym robić. Ostatni lekarz wykonujący usg stwierdził, że syn musi pójść na operację, nie czekać i to wyciąć. Poczytałam sporo na ten temat i okazuje się, że to poważna operacja a nie wizyta u stomatologa. Jednak żaden lekarz tego nie powie, nie wyjaśni. Czy my trafiamy tylko na takich właśnie lekarzy? Może ktoś mógłby polecić lekarza, szpital etc. komu udało się wyjść bez skutków ubocznych po takiej operacji?
gość
Nietypowe zaburzenia
Witam, na jaką chorobę mogą wskazywać poniższe zaburzenia : - nagłe pojawienie sie podwójnego widzenia w dali gdy patrzy się dwoma oczami - w badaniu okulistycznym skurcz akomodacji, po kilku dniach przy kolejnym badaniu stwierdzono lekkie porażenie nerwu wzrokowego - rezonans głowy + angio czysto - tk z kontrastem czysto - wada wzroku stwierdzona w badaniu dna oka z zakropieniem +1.25 Na co wskazują powyzsze objawy?
gość
Tomografia głowy
Witam, psychiatra skierował mnie na tomografie głowy. Mam za niedługo wizytę, na opis trzeba czekać 7 tygodni. Czy jest na tym zdjęciu coś niepokojącego?
Wysoka prolaktyna, bóle głowy, nudnosci
Cześć. Za tydzień idę do neurologa po skierowanie na TK głowy. Ponieważ miałam robione badania krwi kontrolne przez moją ginekolog, wyszła podwyższona prolaktyna (przysadka mózgowa) Do tego mam bóle głowy i nudnosci. Na TK będę dość długo czekać, następnie drugie tyle będę czekać na wynik. Więc nie lepiej było by zaproponować żeby dala skierowanie na oddział i tam zbadają i będą wyniki w ciągu kilku godzin dni. Tylko czy się zgodzi neurolog?? Miał ktoś?
Reklama: