Reklama:

Lecytyna (7)

Forum: Padaczka

gość
17-11-2017, 13:54:04

Z powodów problemów i komplikacji w życiu mniejsza z tematem... moja pamięć stała sie znacznie osłabiona. Choruje też na padaczkę, nie jakoś silna ale miałam kilka napadów z drgawkami w ciągu 4 lat, przeżywam czasem aure chyba że to napady częściowe, trudno stwierdzic (Właśnie czekam na wyniki eeg by wiedzieć w jakiej sytuacji się znajduję). Dostałam ok. Tygodnia temu od lekarza nowe leki w związku z choroba, odebrałam je z apteki i Kupiłam też leki na pamięć z lecytyna, trudno mi się doszukać czy ona ma związek z padaczką, gdzieś w internecie natrafiłam że stabilizowana jest alkoholem ale to nie jest pewne źródło i autorka komentarza wspomina tylko że moze miec to wpływ na osoby chore na padaczke. Więc moje pytanie brzmi czy mogę przyjmować leki na pamięć tj lecytyne razem z lekami na padaczkę? Nie znam działania żadnego z nich prawdę mówiąc a lada dzień muszę zacząć przyjmować te od lekarza. Z jednej strony na ulotce nic nie pisze ale z drugiej strony nie chce bawić się w królika doświadczalnego. Może ktoś z was miał taką zagwostke? Dodam, że jestem młodą osobą, wcześniej przyjmowałam depakine a teraz Levothyroxine Teva.
Pozdrawiam Aduch
Forumowicz
18-11-2017, 14:50:11

Przyznam, że nie zbyt rozumiem, Levothyroxine Teva czyli lewotyroksyna to syntetyczny hormon tarczycy. Nie jest to lek przeciwpadaczkowy stosuje się go w leczeniu chorób tarczycy (np w niedoczynności tarczycy).
gość
18-11-2017, 22:04:30

Przepraszam pomylka która podsunął słownik, chodziło o levetiracetam Teva
Forumowicz
19-11-2017, 19:16:04

Możesz napisać jaki preparat z lecytyną kupiłaś?
gość
19-11-2017, 19:30:53

Bilomag plus
Forumowicz
19-11-2017, 20:54:24

To suplement diety, nie ma interakcji między lewetyracetamem. Zarówno Depakine Chrono jaki Levetiracetam Teva może spowodować skutki uboczne jak np. senność czy zmęczenie są to leki wpływające na ośrodkowy układ nerwowy i możesz to odczuwać jak pogorszenie koncentracji czy pamięci. Lepszy rozwiązaniem jest stała aktywność intelektualna może to być rozwiązywanie, krzyżówek, sudoku, czytanie książek, nauka języka obcego, krótko mówiąc wszystko to co zmusza do aktywności umysłowej a co zarazem lubisz. Ważne abyś to robiła jak najczęściej, najlepiej codziennie. Regularne ćwiczenia intelektualne będą sprawiać, że będziesz miała lepszą pamięć i koncentracje. Myślę, że to lepsze rozwiązanie
Komentatorka
20-11-2017, 13:42:01

Część ja biorę Keppre która ma ten sam składnik aktywny tj. Levetiracetam. Mam ten sam problem co ty. Lekarz zapisał mi na to suplement diety ale z kurkuma. Nie mają żadnej interakcji z lekami i mogę je brać bezpiecznie. Jest już mała poprawa i się tak sama ze sobą nie mecze przez to.
[url=https://lilypie.com][img]https://lb2f.lilypie.com/bRB8p2.png[/img][/url]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: