Reklama:

Lamotrygina-Trądzik (9)

Forum: Padaczka

Początkujący
06-10-2017, 11:06:01

Witam przyjmuje Lmotryginę w dawce 150mg/ dobe od 2 miesięcy, zrobił mi sie na czole tradzik, a jestem grubo po 30, ktoś może miał podobne doświadczenia?, jak sobie z tym poradził?
gość
06-10-2017, 15:26:22

To może być od leków, ale także od stresu. Jedną z przyczyn trądziku w tym wieku jest stres, każdy dermatolog Ci to powie
gość
06-10-2017, 16:41:04

U mnie lamotrix póki co nie wywołał trądziku
Forumowicz
15-10-2017, 19:11:17

Jednym z objawów ubocznych lamotryginy są zmiany skórne w różnej postaci. Czasami, szczególnie przy bardzo szybkim zwiększaniu dawek mogą przybrać bardzo groźną formę, która stanowić zagrożenie dla życia i zdrowia. Mam tu na myśli Zespół Stevensa-Johnsona czy martwica toksyczna rozpływna naskórka.
Z tego powodu stosowanie lamotryginy powinno rozpoczynać się od małych dawek, 25mg raz na dobę przez 2 tygodnie, następnie 50 mg raz na dobę przez dwa tygodnie i stopniowo dochodzić do dawki docelowej przez powolne zwiększanie dawki. Stosowanie się do tych zasad zapobiega powyższym działaniom niepożądanym.
Przy stosowaniu walpronianów ( Depakine Chrono, Absenor, Convulex itd.) dawka początkowa powinna być jeszcze mniejsza.
Przy wystąpieniu jakichkolwiek zmian skórnych, należy niezwłocznie zgłosić się do lekarza.
Początkująca
10-04-2018, 06:44:11

Ja na trądzik polecam serum sevolium :) To jest fajny naturalny kosmetyk właśnie na trądzik :)
Ma fajną żelową konsystencję i nawilża skórę.
Czasami leki powodują różne zmiany na skórze ;/
gość
06-06-2018, 13:40:17

A gdzie takie sevolium mogę znaleźć?
Bo mimo że stosowałam tabletki *** przez 8 miesięcy to znowu powrócił ten okropny tradzik i juz nie mam sily moze ten krem cos da :(
gość
06-06-2018, 15:32:45

W internecie można zamówić
gość
15-06-2018, 13:14:42

A próbowałeś zmienić pielęgnację? Ja kiedy brałam np. hormony, skóra na twarzy mi się posypała. Na szczęście uratowały mnie kosmetyki cetaphil. Używam kremu cetaphil da ultra super nawilża i niweluje zmiany trądzikowe, jest bezpieczny na skóry bo ma wszelkie badania dermatologiczne.
gość
23-06-2018, 10:13:50

Szkoda że nie ma sevolium w aptece :(
dajcie spokoj zeby miec tyle problemow i jeszcze tradzik w wieku 36 lat ...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: