Zaczeło się 3lata temu mruganie lewym okiem w chwilach stresowych przez 2 lata objaw lekko się nasilał pomimo wielu wizyt u neurologa prób wielu leków na początku miolastan potem rudotel (lekka poprawa ale nie zadawalająca) tegretol (bez zmian), haloperidol w kroplach -mała dawka (bez zmian - duża katastrofa psychiczna) depakine chono (nic nie zauwazyłem do dwóch tygodni) w między czasie anafranil dobrze tolelowany antydepresyjny około 5miesięcy (lekkie wyciszenie -mrugania nie zatrzymało ,rispolept (około tygodnia - bez zmian) Doxepin (pierwsze dwa tygodnie poprawa nawet do 50-60% w następnych tygodniach załamanie i powrót do stałej dolegliwości ,Tiapridal tylko przez chwilę chyba wydawało mi się ze pomaga ,akineton tak samo .czasem dwie tabletki avimarinu niwelowały w 100% dolegliwość na 6-8 godzin potem znowu to samo ostatecznie powróciłem do miolastanu który niwelował na 40% .W miedzy czasie nawarstwiło się mnustwo stresów związanych z problemami zawodowymi i to pogorszyło dolegliwość już nie jedno oko ale dwa z przykurczami .Dostałem Efectin ER po nim zaczeło mi wykręcać twarz łącznie ze skurczami powiek .Odstawiłem go dostałem lorafen który niwelował dolegliwość w 90% ale po 2x po 2,5mg ,uzależniłem się kiedy chciałem zmniejszać dawkę było coraz gozej .W dwa miesące uporałem się ale dolegliwość jest zdiagnozowana kurcz powiek dystonia twarzy .zostałem ostrzyknięty botuliną - efekt 50% i 2x dziennie clonazepam po 1mg tomografia i rezonans nic nie wykazały .Dolegliwoś przechodzi i zawsze przechodziła
w momencie skupienia uwagi na np. precyzyjnej pracy , skupienia na jednym punkcie , i całkowicie na grze na instrumentach muzycznych .Dolegliwość pojawia się kiedy umysł nic nie robi nie jest zajęty i w momencie kiedy ma się zmobilizować do działania precyzyjnego np. kiedy pomyśle co mam napisać w momęcie dotknięcia klawiatury zamykają się oczy trwa to 5-15sekund muszę urzyc silnej woli albo bardzo spokojnie ipowoli otwierać potem mógłbym pisac bez mrugnięcia do następnej przerwy . Proszę o radę jakie badania jeszcze i jaki specjalista mogłby się zając tą dolegliwością ,co robić?