Witam,chciałabym uzyskać więcej inormacji o chorobie mojego taty. Dwa tygodnie temu lekarz stwierdził, że ma zapalenie opon mózgowych, zapalenie wsierdzia sercowo mięśniowego. W szpitalu dowiedzieliśmy się, że jest to spowodowane bakterią gronkowca. Na dodatek oznamił nam, że jest zapalenie posocznicy (Sepsa). Kontat z nim był dobry: siadał, jadł - było ok, lekarz mówił,że może już być tylko lepiej. I nagle w niedziele dowiedzieliśmy się,że ma krawiaka śródmózgowego (41x70mm)w lewej okolicy ciemieniowo-potylicznej otoczony sferą obrzęku z przebiciem do lewej komory bocznej. We wtorek została przeprowadzona operacja. Niestety ma niedowłąd prawej strony, nie mówi, ale wiem,że nas poznaje. Widze,że jest załamany. Staram mu się tłumaczyć, że dzięki rehabilitacji wróci do zdrowia. Ale czy to jest prawda?! Chcielibyśmy zacząć rehabilitację bo z tego co wyczytałam najlepiej jak najwcześniej ale po operacji musi trafić do innego szpitala i leczyć przyczynę tego wszystkiego. Lekarze niestety udzielają nam tylko zdawkowe informację

Monika