Reklama:

krwiak mózgu (4)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
24-11-2009, 20:08:36

witam.mam prośbę boję się że mam krwiaka mózgu strasznie boli mnie głowa mało to to jeszcze mi się kręci w głowie nogi mi się uginają mam mgłe na oczach fakt nosze okulary ale ten ból mnie przerasta prosze o porade
gość
24-11-2009, 21:27:53

Nie opisuje Pani od jak dawna wystepują dolegliwości. Jeżeli silny ból głowy wystapił po raz pierwszy w życiu i dodatkowo towarzyszą mu inne objawy, koniecznie musi Pani udać się do lekarza celem zbadania i ewentalnie poszerzenia diagnostyki. W zależności m.in. od nasilenia objawów, czasu ich trwania (ból przewlekły lub o ostrym początku) należy udać się do Lekarza Rodzinnego lub do szpitalnej Izby Przyjęć.
U podłoża bólu głowy mogą leżeć bardzo różne przyczyny, niekoniecznie krawienie śródczaszkowe.
Proponuję przeczytać artykuł zamieszczony na stronie:
http://www.forumneurologiczne.pl/txt/a,3720,0,Bóle%20głowy
Początkująca
25-11-2009, 14:22:46

witam.dziękuje za odpowiedż.zapomniałam napisać to też jest moim problemem że mam zaniki pamięci głowa boli mnie od 1997r wtedy miałam pierwszy wypadek samochodowy fakt część szkieł z głowy mi lekarz wyciągnął ale jakaś część odłamków została bo ostatnio sama sobie okruszek wyciągnełam jak poszłam do chirurga to powidział mi niech się pani cieszy że to nie jest kawałek zadry bo wtedy by pani to gniło a szkło samo weszło to i samo wyjdzie i odesłał mnie z kwitkiem do domu.jeszcze po tym wypadku2006 potrącił mnie samochód wtedy straciłam przytomnosć na jakiś czas ale lekarze wogóle nie zrobili mi tomografi tylko przepisali mi ketonal i jeszcze jakieś śilne tabletki od bólu nie pamiętam co to były za lekarstwa.noi cały czas ta głowa mnie boli mnie zawsze prawa strona po tej stronie mam te odłamki szkieł i z tyłu po prawej stronie mnie tak mocno uciska.prosze o porde.z góry dziękuje
gość
26-11-2009, 17:08:41

Jak wspominałam poprzednio i jak opisano w przytoczonym artykule - ból głowy niekoniecznie musi być związany z przebytymi urazami. Aby to ocenić i następnie odpowiednio leczyć, powinna Pani znaleźć się pod stałą kontrolą neurologa, najlepiej jednego, który będzie mógł przeprowadzić diagnostykę, następnie wdrożyć terapię i podczas regularnych wizyt kontrolować jej skuteczność.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: