Reklama:

Krwiak mózgu, Obrzęk, powikłania (10)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkujący
02-06-2017, 19:03:29

Witam, mój kolega w wyniku mocnego uderzenia głową dostał krwiaka mózgu, następnie powstał obrzęk mózgu już piątą dobę leży w śpiączce farmakologicznej. Żałądek normalnie pracuje, sam oddał mocz, reaguje na światło. I pytanie kiedy obrzęk zniknie i jakie mogą być powikłania po tym w poniedziałek czyli mniej więcej ósma doba maja próbowac go wybudzić. Prosze o jak najszybsze odpowiedzi
Wtajemniczony
02-06-2017, 21:09:14

Cześć.
Ja miałem operowanego ogromnego krwiaka mózgu.
Też byłem w śpiączce a nawet w dwóch bo źle się wybudzalem z pierwszej i wprowadzili mnie w drugą farmakologiczną.
Miałem ogromny obrzęk mózgu , dlatego po krenotomii nie złożyli mi od razu czaszki tylko czekam aż mi ustąpi obrzęk i drugą operację miałem po dwóch miesiącach.
Powikłania mogą być różne - ja miałem niedokładnie połowicznie, nie umiałem jeść,pić,czytać,chodzić,problem ze wzrokiem, ale po długich rehabilitacjach doszedłem do siebie.
Jeśli ktoś będzie chciał-- chętnie opowiem jak to przeszedłem i jak teraz funkcjonuję.
Pozdrawiam...Jacek.
Wtajemniczony
02-06-2017, 21:12:18

Przepraszam za błędy , ale piszę z telefonu i słownik mi wtrącał słówka...
Pozdrawiam...Jacek.
gość
10-06-2017, 16:03:33

Po jakich urazach dokladnie moga wystapic takie objawy ?Chodzi dokladnie o wystapienie kriwka. Czy po upadku na beton potylicą rowniez ?? Bardzo prosze o odpowiedz.
gość
10-07-2020, 02:46:29

Treść zablokowana przez moderatora

gość
10-07-2020, 09:19:58

witam.
16letni syn mojej dziewczyny wyrżnoł sie na rowerze w poniedziałek 6 lipca.bez kasku.stracił przytomność.
Świadkiem zajścia był strażak ,od razu udzielił fachowej pomocy,wezwał (bezpośrednio) karetke,Viktor błyskawicznie znalazł się w szpitalu,został poddany śpiączce farmakologicznej,jesteśmy z Jeleniej Góry .ja mam na imie Piotr a narzeczona Kasia.grzebie w internecie,*** byłem virusologiem,będe teraz neurologiem a potem rehabilitantem.
sory ale to wszystko jest jeszcze na gorąco.przez ,,korone,,szpital działa inaczej,dostajemy sprzeczne informacje,że nienajlepsze rokowania,jest jeden duży,kilka małych, po 2ej dobie ,,wzrosła liczba ognisk,na razie nie będą operować.musze lecieć znajdż mnie na fb,Piotr Hładij
mejla piter712spgln@gmail.com.
gość
10-07-2020, 11:27:09

Treść zablokowana przez moderatora

gość
26-08-2024, 17:51:55

Dzień dobry czy można się z panem jakoś skontaktować?
To mój mail
Patrycjajamroz18@gmail.com
BARDZO PROSZĘ O ODZEW. Wręcz błagam
gość
26-08-2024, 17:53:25

Dzień dobry bardzo proszę o kontakt
Proszę o pomoc, będę wdzięczna, jeśli Pan się do mnie odezwie.
Bardzo proszę! Wręcz błagam
gość
26-08-2024, 17:54:54

jacek-47 02-06-2017, 23:12:18
Przepraszam za błędy , ale piszę z telefonu i słownik mi wtrącał słówka...
Pozdrawiam...Jacek.

Dzień dobry bardzo proszę o kontakt
Proszę o pomoc, będę wdzięczna, jeśli Pan się do mnie odezwie.
Bardzo proszę! Wręcz błagam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: