witam! mam 43 lata od 10 lat choruje na kregoslup. odebralam wynik tomokomputera; badanie tk kregoslupa ledzwiowego celowane na przestrzeni L3-L4,L4-L5,L5-S1 w warstwach 2,5mm Na poziomie L3-L4 kostne wymiary kanalu kregowego wynosza 23x15mm Na poziomie L4-L5 kostne wymiary kanalu wynosza 20x18mm Na poziomach tych bez cech dyslokacji materialu tarczy miedzykregowych dokanalowo. Na poziomie L5-S1 kostnewymiary kanalu kregowego wynosza 16x22mm na poziomie tych centralnoprawoboczna protruzjajadra miazdzystego. Materialtarczywystaje do swiatla kanalu na okolo 4mm, powodujac niewielka impresje na worek opony twardej. Tarcza miedzykregowe na tym poziomie bardzo waska ze zwyrodnieniem gazowym. Lekarz do ktorego chodze namawia mnie na operacje ,do tej pory leczona jestem blokadami. bole ktore mam nie pozwalaja mi normalnie funkcjonowac.Najbardziej dokuczliwy jest bol kregoslupa ktory promieniuje na prawa noge i powoduje jej dretwienie. bardzo prosze o pomoc i jakies wskazowki z powazaniem DANUTA
[addsig]