Reklama:

Kręgosłup szyjny (3)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
16-01-2015, 09:33:49

Witam serdecznie jestem pierwszy raz na tym forum ale czesto czytam co ludzie mysla o problemach z kręgosłupem. Mam problem troche nie typowy a moze i blachy wiec chodzi o to ze mam ucisk kręgu na rdzeń , opis badania - Na poziomie c6/c7 osteofity tylno-bocznych krawędzi trzonow kręgów, powodujace obustronnie zwężenie otworów miedzykregowych, wieksze po stronie prawej i duza redukcję przedrdzeniowej rezerwy plynowej z impresja przedniej powierzchni rdzenia kręgowego. Wedlug lekarza kwalifikuje sie do operacji ale mieszkam w angli a tu lekarz mowi ze nie i kolo sie zamyka caly czas czekam na decyzje tu w angli , wiec zdecydowalem ze na jesieni zrobie to w polsce prywatnie i teraz zastanawiam sie bo sa dwa rodzaje implantu ruchomy i stały roznia sie ceną dosyc mocno bo staly kosztuje razem z operacja 16500 tyś zł a ruchomy 25000 tyś zł i prosze o podpowiedz ktory wybrac czy moze o tym decyduje lekarz . Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam .
Wtajemniczona
17-02-2015, 13:59:43

Ja wybrałam ruchomy
Ale tak bez żartòw, czemu się chcesz operować? Jakie masz objawy? Nie operuje się wyników rezonansu, tylko człowieka. Czy chodziłeś na terapię manualną?
Tu na forum jest wątek" dyskopatia kręgosłupa szyjnego a operacja", znajdziesz tam mnóstwo cennych porad, poczytaj sobie.
Pozdrawiam
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
gość
06-02-2023, 13:38:19

Czasami zamiast decydować się na tak drastyczne metody jak operacja, wystarczy działać objawowo. Wiem, że nie jest to opcja idealna, ale jeśli dolegliwości bólowe nie są nie do zniesienia, a dodatkowo można je załagodzić na wiele sposobów to może nie ma sensu ładować się pod skalpel.
Często wystarczą regularne wizyty u fizjo i domowa terapia ciepło/zimno - zazwyczaj ciepło, a jak pojawi się stan ostry to zimno. Ja po przetestowaniu wielu termoforów mogę szczerze polecić termofory z pestkami wiśni. Nie dość, że można je stosować i na zimno i na ciepło to jeszcze dłużej trzymają temperaturę niż zwykłe termofory z tworzywa. Ja swój zestaw kupowałam tutaj - https://elmax.pasaz24.pl/product/VERY-CHERRY-TERMOFOR-Z-PESTKAMI-WISNI-20x30cm-s17215.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: