Reklama:

kręgosłup szyjny,przepuklina (4)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
06-07-2014, 10:50:09

Witam wszystkich jestem nowa na forum proszę o pomoc za tydzień mam wizytę u neurochirurga z wynikiem TK kręgosłupa szyjnego oto moje badanie, może ktoś mi napisze co mnie czeka.C2-C3 uwidoczniono centralną protruzję.Wymiar AP kanałukręgowego 11mm Kanały korzeniowe prawidłowej szerokości.C3-C4 to samo AP 10mm kanały korzeniowe prawidłowej szerokości.C4-C5 uwidoczniono centralną przepuklinę AP kanału kręgowego 7mm.Kanały korzeniowe zwężone przez zmiany zwyrodnieniowo-wytwórcze w stawach Unkowertebralnych.C5-C6centralna przepuklina AP kanału Kręgowego 8mm .Kanały korzeniowe jak w C4-C5. W C6-C7uwidocznio centralną protruzję.Wymiar AP kanału kręgowego 9mm.Kanały korzeniowe prawidłowejszerokości.C7-Th3 bez cech patologii.Otwory tętniczo-Kręgowe prawidłowej szerokości.Osteofity na przednich krawędziach kręgów objetych badaniem.Patologicznej przebudowy kostnej nie stwierdza się. Wniosek- w wykonanym badaniu uwidoczniono cechy spondylozy szyjnej. Trochę na to popracowałam , pozdrawiam wszystkich.Helena28
Początkująca
06-07-2014, 21:11:20

W jaki sposób zapracowałaś na taką dyskopatię?
Może dołaczysz do naszego forum:
http://www.forumneurologiczne.pl/forum/dyskopatia-kregoslupa-szyjnego-a-operacja/watek/44978/1786.html
Początkująca
07-07-2014, 08:39:54

Witam serdecznie bardzo chętnie dołączę ,do grona forumowizców. Przeczytałam niemal wszystkie posty , pochodzę z tak zwanej (be) ściany wschodniej z okolic Lublina . Przez 11 lat pracowałam jako Intendent-Magazynier ,obecnie prowadzę działalność gospodarczą (rączki cały czas wruchu przewarznie na stojąco.
Moja praca nad kręgosłupem trwa nieprzerwanie od 10 lat , nie wspomniałam wcześniej o odcinku lędzwiowym nie wygląda lepiej ,właśnie wziełam 3-cią dawkę Diprophos ,
przypisaną przez neurochirurga ,trzy tygodnie spokoju,zastanawiam się co będzie dalej .Bóle z kturymi jestem za pan brat to drętwienie nóg,zdarza się porażający ból i chwilowy brak czucia w nogach .Kręgosłup szyjny da się wytrzymać ,czasami drętwienie twarzy ,mrowienie barku, nizłego stracha miałam z bólem ręki pod pachą,łokieć palce u rąk .Proszę napiszcie co o tym myślicie ? pozdrawiam
Początkująca
08-07-2014, 18:18:49

Heleno28,
ponawiam zaproszenie na forum, gdzie wiele osób jest z podobnymi problemami, miedzy innymi ja-dyskopatka szyjnego c5/6 walcząca przed operacją. Neurochirurg powiedział, abym dalej się rehabilitowała. Dlatego na początek zalecam wizytę u neurochirurga.
Jeszcze raz wklejam link naszego forum:
http://www.forumneurologiczne.pl/forum/dyskopatia-kregoslupa-szyjnego-a-operacja/watek/44978/1787.html
Skopiuj swoją treść, wejdź na forum, kliknij na "odpowiedz" i wklej swoją treść.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: