Reklama:

kostniak (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
26-03-2009, 08:15:00

odebrałam zdjęcie RTG z opisem który brzmial następująco; zwpnienie w okolicy zatok czolowych-kostniak. Nie wykluczone zwapnienie w okolicy sierpu mózgu,wykonać zdjęcie boczne. wykonałam zdjęcie boczne ,czekam na wynik. Czy ktoś jest w stanie udzielić mi więcej informacji na tan temat???
[addsig]
MonikMio.
Początkująca
26-03-2009, 08:54:00

Mój mąż jakieś 3 lata temu skarżył się na ból głowy podejrzenie było że to zatoki dostał skierowanie do laryngologa .Pani laryngolog zleciła zdjęcie rtg gdy zobaczyła stwierdziła kostniaka zatoki czołowej (widząc cień w miejscu zatoki) Wysłała go natychmiast do szpitała ja byłam w szoku bo KOSTNIAK to rak kości.Dostał sie na laryngologie i okazało sie ze to nie kostniak tylko zwapnienie zatoki po wcześniej przebytych stanach zapalnych zatoki.Gdy wyszedł poszlismy do Pani Laryngolog pytajac co to miało znaczyc takie stwierdzenie??odpowiedziała że tak samo to wyglądało jak kostniak ale na szczęście nie było TYM[addsig]
siwa80
Początkująca
26-03-2009, 09:19:00

...tylko że ten opis robił myślę ktoś kto na tym sie zna -lekarz radiodiagnostyki [addsig]
MonikMio.
Początkująca
26-03-2009, 13:19:00

No tez tak myśle tylko że nawet w szpitalu w pirwszym momencie tak pomyśleli dopiero jak zrobili inne badania i tomograf i wziernikowanie do zatoki to okazało sie że to zwapnienie tylko[addsig]
siwa80

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: