witam. mam 20 lat. zdiagnozowano u mnie (po kilku bezsensownych wizytach gdzie mówiono mi, że to wszystko przez stres ) całkowite zniesienie lordozy szyjnej jak i osteofity (zmiany zwyrodnieniowe) na trzonach kręgów szyjnych. Żeby było mało, miesiąc później w końcu dostałam skierowanie na tomografie gdzie wykryto u mnie hyperdensyjną zmianę o wielkości 10mm x 6mm x 4mm prawdopodobnie o charakterze kostniaka. /na pograniczu prawej okolicy ciemieniowo - potylicznej, przy zatoce strzałkowej górnej, w kontakcie z blaszką wewn. kości /
Moje objawy:
- występujące na przemian straszne bóle prawej skroni i lewej strony klatki piersiowej (zwłaszcza lewa pierś jak i część nad nią)
- "mroczki" przed oczami, pogorszenie wzroku
- odbijanie, zgaga - nie występujące nigdy wcześniej
- drżenie rąk
- ogólne osłabienie, rzadko kiedy od 3 miesięcy czułam się w pełni sił.
- senność
- spadek kondycji, omdlenia przy większym wysiłku fizycznym
- stale utrzymujący się stan podgorączkowy 37stopni
- zdarzały się zawroty głowy
Pierwszy miesiąc objawów to głównie senność,osłabienie,zawroty głowy. bóle zaczęły się później.
Teraz mam przyjmować przez 3 miesiące Flunarizinum i doraźnie Naproxem. Leki pomagają, bo bóle głowy minęły jednak nadal ściska mnie w klatce piersiowej i mam czasami trudności z oddychaniem (rtg płuc żadnych zmian nie wykazało, kłopotów z sercem nie mam). Więc niepokoją mnie teraz głównie te bóle w klatce piersiowej. Dostałam skierowanie na dalsze leczenie do poradnii neurologicznej - na wizytę muszę czekać w kolejce 2 miesiące ;/
Osoby zainteresowane, mające podobne objawy i szukające kogoś do rozmowy o tym, wymienienia się informacjami czy diagnozami proszę o kontakt na mój mail wiewioorkaaa@gmail.com Bardzo zależy mi również na opinii specjalisty.