Reklama:

Kontuzja pomocy (2)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
19-04-2021, 16:46:42

Witam, od 3 miesięcy zmagam się z pewnym problemem na który nikt nie jest wstanie mi odpowiedzieć tj. fizjoterapeuci czy lekarze. Ogólnie uprawiałem dużo sportu, w tym podnoszenie ciężarów. Zauważyłem dziwne trzaski w kręgosłupie blisko kości krzyżowej oraz opadnięte biodro z prawej strony, przy którym cała postawa przechyla mi się na prawo zgodnie położeniem przechylonej, opadnięte miednicy. Próbowałem różnych ćwiczeń od fizjo nic nie pomaga. Dziś odebrałem rezonans i wyszła poczatkowadyskopatia s1 5mm. Czy to ona może powodować takie objawy zaburzenia statyki miednicy itd? W jaki sposób to zrozumieć, czy da się to naprawić? Ktoś z Was miał podobny problem?
gość
19-04-2021, 16:49:44

Dodatkowo dodam że wtedy dostałem boli stawów w obrębie całego ciała tj. Kręgosłup szyjny i piersiowy, staw ramienny, kolana, łokcie, kostki u stóp, dodatkowo wyszło skrócenie prawej nogi, której nigdy niemiałem. Co Wy na to?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Reklama: