Reklama:

Konflikt, strach, pomocy (5)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkujący
29-01-2020, 17:38:44

Witam, jestem tu 1 raz. Miałem problemy ze spaniem. Wybudzalem się. Poszedlem do neurologa. Z badań gabinetowych nic nie wynikało, więc dostałem skierowanie na rezonans magnetyczny. Komentarz do badań - brak neurologicznych uszkodzeń (w skrócie) natomiast po lewej stronie przy nerwie VII/VIII biegnie tętnica wchodząc do przewodu słuchowego tworząc pętle. A po obu stronach nerwu V również tętnica. Anatomiczne warunki do utworzenia konfliktu naczyniowo-nerwowego. Jestem przerażony, bo do tej pory nic ni nie było, brak bólów głowy, dobry słuch, brak paraliżów twarzy... Mam zrobić badania słuchu u laryngologa. Od zeszłego tydonia siedzę i czekam na UDERZENIE z każdej strony, czytam fora, artykuły, mowa tam o gigantycznym bólu mając ten konflikt. Zamierzamy z żoną starać się o potomka, ale jestem psychicznie sparaliżowany tym, że choroba mnie dopadnie, leki depresyjne itd sprawia że nie będę dobrze funkcjonował, a gdzie wychowanie dziecka? Te konflikty w 100 % się kiedyś objawią? I czy zawsze są w takim silnym natarciu?
gość
30-01-2020, 17:16:56

Treść zablokowana przez moderatora

Wtajemniczony
03-02-2020, 07:36:16

zrób na razie te badania u laryngologa, a dopiero potem szukaj jeszcze pomocy
gość
03-02-2020, 16:50:01

ale czy to jest przyczyna?
Wtajemniczony
11-02-2020, 09:07:52

Rafau, przede wszystkim zachowaj spokój i nie "nakręcaj" się. Zdiagnozuj porządnie i nie martw się niepotrzebnie na zapas.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: