Reklama:

Konflikt nerwowo-naczyniowy nerwu VIII (4)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkujący
08-07-2014, 15:22:20

Witam wszystkich serdecznie,
To jest mój pierwszy wpis na tym forum. Od początku roku zmagam się szumami usznymi, które prawdopodobnie (Badanie MRI i Angio MRI) są wynikiem konfliktu naczyniowo-nerwowego (nerw VIII i prawa SCA). Dodatkowymi objawami są krótkotrwale, napadowe zawroty głowy. Wcześniej tłumaczyłem to wyczerpaniem i wysiłkiem fizycznym. Dziś czuję, że są one również wynikiem wspomnianego konfliktu.
W związku z tym, że czas oczekiwania do specjalisty neurochirurga waha się od 6 miesięcy do 2 lat (sam zarejestrowałem się i czekam już dość długo) a objawy nie ustępują a nawet ostatnio się nasilają - chciałbym się dowiedzieć czy istnieje jakieś leczenie farmaceutyczne / fizjologiczne. Innymi słowy co brać, czego unikać, czy można uprawiać sport etc? Wdzięczny będę również za kontakt z ludźmi z tym samym schorzeniem i wymianę doświadczeń. Czekam niecierpliwie na odpowiedzi :)
gość
02-06-2016, 17:35:30

Dzień dobry!
Też mam konflikt naczyniowo- nerwowy (nerwu V, VI i VII). Udało Ci się zapanować nad zawrotami głowy?
gość
14-11-2022, 19:08:17

Witam.Mam konflikt nerwu Vll i Vlll
Rezonans wykazał,że prawdopodobnie urodziłam się z tym,ale z biegiem lat płytka miażdżycowa spowodowała objawy typu szumy w uszach ,zwłaszcza lewym i zawroty głowy.
Zawroty nie są ciągle,choć jak się pojawia to trwają 2-3 tyg i wtedy beta serc 2 razy dziennie .
Niestety z szumami musiałam nauczyć się żyć,nic nie może ich pokonać;(Trochę fizjoterapia pomagała na początku,ale teraz już nie;(
gość
26-02-2024, 20:13:24

gość 14-11-2022, 20:08:17
Witam.Mam konflikt nerwu Vll i Vlll
Rezonans wykazał,że prawdopodobnie urodziłam się z tym,ale z biegiem lat płytka miażdżycowa spowodowała objawy typu szumy w uszach ,zwłaszcza lewym i zawroty głowy.
Zawroty nie są ciągle,choć jak się pojawia to trwają 2-3 tyg i wtedy beta serc 2 razy dziennie .
Niestety z szumami musiałam nauczyć się żyć,nic nie może ich pokonać;(Trochę fizjoterapia pomagała na początku,ale teraz już nie;([/CYTAT

Witam. Też mam podobny problem. Czy mogłaby mi pani powiedzieć jak sytuacja wygląda obecnie ? Co jakiś czas występują
"rzuty" choroby i czy szumy są o takim samym nasileniu czy większe ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: