Reklama:

komisja lekarska w PCPR (8)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
19-08-2013, 12:58:32

Witam wszystkich,rano miałam komisje lek.w Miejskim Zespole ds.Orzecznictwa o Niepełnosprawności,do tej pory miałam stopień lekki na stałe na narzad ruchu,teraz z racji pogorszenia moj lekarz wnioskowal o stopien umiarkowany.w zasadzie rozmowa z lekarzem orzecznikiem i komisja byla ok,ale nic nie powiedzieli,tylko ze 02.08 mam odebrac orzeczenie.nie wiem czy to oznacza ze dostane orzeczenie o stopniu umiarkowanym,a czas bedzie mi sie dluzyl,cale dwa tygodnie niepewnosci,napiszcie kto byl w takiej jak ja sytuacji.
Początkująca
26-08-2013, 11:28:21

Witam
Ja jestem dopiero przed składaniem wniosku - zbieram dokumentację, możesz coś więcej napisać jak to wygląda w praktyce i na co miałaś pierwsze orzeczenie?
Pozdrawiam Szyjka - bezglutek
Początkująca
21-04-2014, 07:33:39

Witam rzeczywiście czas na decyzję wydłuża się ja dopiero wygrałam sprawę w sądziie pracy mam grupę na dwa lata do 01.2016 schorzenia niedosłuch obuuszny powinny być aparaty słuchowe choroby neurologiczne i narządów ruchu ,dystymia w kwietniu teraz operowana szyjka warto więc czasem odwołać się acha miałam lekki na stałe 03-L 10-N 05-R wyrok z sądu to stopień umiarkowany na okres lat 2 pozdrawiam cieplutko
Początkująca
04-05-2014, 18:12:56

Witam,
Jakie dokumenty w związku z niedosłuchem utwierdziły sąd by zaliczyć do umiarkowano stopnia niepełnosprawności. Czy wiążąca jest tylko opinia lekarza sądowego czy sąd też ma coś do powiedzenia.
Ja w wyniku urazu głowy mam pogorszenie słuchu odwołałam się do sadu pracy i nie wiem czy w ogóle coś z tego wyjdzie. Po niedzieli mam badanie u lekarza sądowego. Mam wypis ze szpitala, mam badania z IFPS. i orzeczników to nie przekonało. Mam lekki - 3L i 5R(choroba zawodowa)
Pozdrawiam:)
Początkująca
05-05-2014, 18:25:38

Witam w zasadzie to stopień dostałam na kręgosłup szyjny (już miałam skierowanie na operację )poza tym trafiłam na uczciwą biegłą neurolog która aż zanatto wypowiedziała się co do schorzeń mojego kręgosłupa ale znam osoby które na duży niedosłuch obuuszny mają II stopień niepełnosprawności mnie laryngolog biegły sądowy nie badał mimo że napisano resztki słuchowe obu uszu stan od dziecka niestety nie mogę udowodnić..Ogólnie wszystkie wypisy ze szpitali, audiometr daje się do komisji.Niestety w sądzie opierają się na opinii biegłych sądowych powodzenia w walce
Początkująca
06-05-2014, 06:50:42

Witam,
Dziękuję za wsparcie w walce z orzecznikami.
Wojewódzki orzecznik opisał na moje odwołanie, że poświadczyłam iż samodzielnie wykonuje czynności samoobsługowe, poruszam się w środowisku oraz prowadzę gospodarstwo domowe. Totalne bzdury pytano mnie czy robię coś w domu i co mnie relaksuje.
Piszą sobie to co jest dla nich wygodne.
Czy byłaś wzywana na rozprawę, bo jak sąd ma opinie to już nic nowego nie wymyśli ,ewentualnie można podważyć opinie i od nowa wszystko się zaczyna.
Czy diagnozowałaś niedosłuch w IFPS w Kajetanach?
Jeśli nie to naprawdę powinnaś to uczynić.
Jest tyle rożnych przyczyn niedosłuchu, który uszkadza słuch a po operacji można go poprawić
Ja po urazie kwalifikuję się do implantu,w maju mam operację
Pozdrawiam
Początkująca
08-05-2014, 12:10:25

Tak na rozprawie byłam nie jest obecność obowiązkowa kogoś z orzecznictwa odczytano opinie biegłych sądowych(nie byłam wzywana do biegłego laryngologa)i przyznano umiarkowany na dwa lata bez wysłuchania mojej opini mialam operowane lewe ucho w 2009 r niestety słuch 94%ubytku w lewym a w prawym ok 60% no ale przyznano mi jeden aparat słuchowy w 2011 z dotacją Mopr-u i NFZ.Na moje nieszczęście aparat uległ zepsuciu bez możliwości naprawy wię cowego nie da rady na razie załatwić brak funduszu.Zyczę udanej operacji i zdrowia
Początkująca
08-05-2014, 13:54:33

Witam,
Mam rozumieć,że operacje miałaś w Kajetanach, co to była za operacja?
Nie kwalifikujesz się do implantu?
Obecnie złagodzono kwalifikacje do operacji i czeka się do pół roku od kwalifikacji.
Masz uszkodzone ucho środkowe czy wewnętrzne, jeśli chodzi o aparaty słuchowe to jak pracujesz przysługuje dofinansowane na drugi.W tym roku jest więcej NFZ- 700, PCPR -1000, kwoty minimalnie mogą się różnic od regionu. Ja składałam fikcyjnie na drugie ucho a aparatowałam to samo, poprzedni kupowałam rok temu z dofinansowaniem przed urazem a teraz bałam się ,że jak się zepsuje to zostanę odcięta od świata bo drugie ucho jest teraz prawie głuche. Przed urazem mogłam chodzić bez aparatu teraz to jest niemożliwe. Aparat wzięłam na raty bez odsetek na rok tak jest w firmie Widex.
Obecnie jest taka możliwość, że na jednym uchu masz aparat a na drugim uchu aparat (głośnik) ucho lepiej słyszące wspomaga ucho głuche jest to tzw. BI-CROS.
Pozdrawiam, podziękuje jak wrócę

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: