Reklama:

Komentarze do: Silne bóle głowy na skutek stresujących sytuacji, zaburzeń nerwicowych (10)

Forum: Neurologia po godzinach

gość
27-05-2015, 19:07:21

Przeczytaj komentowaną treść: Silne bóle głowy na skutek stresujących sytuacji, zaburzeń nerwicowych

Jak się stresuję to dopadają mnie bóle głowy, dużo lepiej działa na mnie coś na uspokojenie typu nervomix niż leki od bólu głowy. Potrafię już wyczuć jaki to rodzaj bólu.
gość
30-05-2015, 12:00:41

U mnie jeszcze dochodzi ścisk w żołądku, nic przyjemnego. Leki przeciwbólowe w takich przypadkach nic nie dają, a mogą tylko pogorszyć. Ten nervomix to jakiś ziołowy?
Początkujący
01-06-2015, 20:39:43

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
13-06-2015, 22:03:48

gość
27-06-2015, 11:42:29

U mnie migrenowy ból głowy bardzo często pojawia się, kiedy silny stres ustępuje - jakiś tydzień, dwa później. Długo walczyłam tylko na własną rękę, łykając różne tabletki. Jednak w końcu mąż mnie namówił na wizytę u neurologa i pełną diagnostykę. Okazało się, że mam migrenę z aurą, więc dostałam odpowiednie leki a dodatkowo sporo porad, jak radzić sobie z atakami migreny znalazłam na abcmigrena.pl.
Początkujący
02-09-2015, 10:54:12

Początkująca
21-09-2015, 06:42:21

Osobiście nie wierzę w działanie medycyny naturalnej. Na silne bóle pomogą silne leki na receptę od lekarza.
Początkująca
21-09-2015, 10:17:07

gość
24-09-2015, 00:46:00

U mnie po silnym, długotrwałym stresie zawsze pojawia się napad migreny. Ból potęguje również mała ilość snu i nieregularne posiłki. Dlatego poszukałam ostatnio jak można walczyć z migreną i znalazłam super stronkę - abcmigrena.pl. Zaczęłam prowadzić dostępny na tej stronie dzienniczek migrenowy, by lepiej się przygotować do wizyty u neurologa (notuję godzinę rozpoczęcia, siłę i czas trwania ataku oraz czynniki potencjalnie go wywołujące).
Początkująca
08-01-2016, 13:04:43

A może warto spróbować jakieś naturalne metody walki ze stresem. Spróbuj uprawiać jakiś sport na przykład rozluźniającą jogę. Jeżeli nie lubisz sportu spróbuj uspokoić się za pomocą muzyki. Mojej znajomej pomogły lekcje gry na skrzypcach. Przejrzyj jaką ofertę mają [url=http://szkola-kapodaster.pl/]szkoły muzyczne[/url] w Twojej okolicy, może znajdziesz coś dla siebie :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Neurotop + Pregabalina, czy to bezpieczne połączenie?
Dzień dobry, mój tata ma epilepsje. Prawie całe życie zażywa Neurotop, który jest bardzo skuteczny, nie miał od czasu zażywania tego leku żadnego ataku. Teraz jednak zmaga się z przewlekłym zapaleniem stawów i lekarz ortopeda przepisał mu na te bóle Pregabalinę, którą stosuje się w takich przypadkach ale jednak też jest przeciwpadaczkowa. Czy połączenie tych dwóch leków będzie bezpieczne? Czy nie namiesza z padaczką?
Forum: Padaczka
gość
Lamilept I kawa?
Biorę lamilept od 5 miesięcy, efekty super. Tak się zastanawiam , czy można pić kawę. Piję 1 kubek na dzień. Niby nic się nie dzieje , ale kawa działa pobudzająco, a więc? Mam dylemat pic ,czy nie. Jak wasi lekarze zalecają? .
gość
Czy to padaczka?
Idę sobie i jest nagly dzwiek np dzwonek do drzwi, komuś spadnie widelec, telefon zadzwoni itp. Wtedy tracę tak jakby równowagę I upadam. Mam świadomość co się dzieje i zaraz wstaję. Czy to może być rodzaj napadu Dzieje się to tylko przy nagłych dzwiekach, jak się czegoś przestraszę.
gość
Prawo jazdy orzeczenie neurolog
Szukam kogoś kto faktycznie od neurologa dostał zaświadczenie o braku napadów, potrzebne do badan na prawo jazdy. Przepisy i teoria to jedno, ale trudno mi sobie wyobrazić że neurolog będzie chciał wydać takie zaświadczenie. Szukam osób, którym się to udało.
Reklama: