Reklama:

Komentarze do: Migrena czy ból głowy (3)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
21-07-2014, 14:06:05

Przeczytaj komentowaną treść: Migrena czy ból głowy

Tylko i wyłącznie lekarz może postawić rozpoznanie migreny. Ból głowy może być spowodowany wieloma różnymi przyczynami. Często bywa, iż pacjenci mylnie twierdzą, że chorują na migrenę, podczas gdy przyczyna ich dolegliwości jest zupełnie inna. Oprócz gruntownie przeprowadzonego wywiadu lekarskiego ważne są odpowiednio dobrane badania diagnostyczne, aby z całą pewnością potwierdzić lub wykluczyć schorzenie.
Początkująca
26-06-2015, 17:23:40

W pełni się zgadzam, samodzielne diagnozowanie nie jest najrozsądniejsze. U mnie neurolog zlecił szereg badań, przeprowadził długi wywiad i dopiero postawił diagnozę. Przepisał mi leki oraz powiedział, że kiedy zaczyna się ból migrenowy to od razu powinnam wziąć tabletki, dzięki czemu może ból nie będzie bardzo silny. Od kilku tygodni prowadzę dzienniczek migrenowy na abcmigrena.pl, by lepiej się przygotować do kolejnej wizyty kontrolnej. Dodatkowo może uda się dzięki niemu ustalić co najczęściej wywołuje u mnie atak migrenowy.
Początkujący
07-09-2015, 10:14:54

Nieraz trudni odróżnić te dwie sprawy, więc najrozsądniej iść do lekarza, żeby postawił diagnozę, bo dzięki temu będzie można dobrać bardziej skuteczne leczenie.
Używam [url=http://www.taniedruki.epn.pl/19-wizytowki-plastikowe-z-pcv]wizytówki z plastiku[/url] od niedawna.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: