Reklama:

Komentarze do: Metody zwalczania bólu (2)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
17-09-2014, 14:55:35

Przeczytaj komentowaną treść: Metody zwalczania bólu

Jesteśmy w stanie częściowo uniknąć napadów migreny poprzez dbanie o higienę życia – właściwe odżywienie, odpowiednią ilość snu oraz unikanie stresu, niektórych leków czy pokarmów. Nawet w przypadku stosowania leków na receptę silny, pulsujący ból migrenowy może niekiedy przechodzić dopiero po kilku (a nawet kilkudziesięciu) godzinach. Migrena to choroba, której wyleczyć się nie da ale można ją opanować na tyle żeby w miarę normalnie funkcjonować.
gość
14-12-2014, 06:56:54

Przyczyny migren mają różne podłoże. Pacjent musi sam ustalić co wywołuje przykrą dolegliwość. Jeśli to zrobi i będzie konsekwentny w działaniu, można pozbyć się migren na zawsze lub rzadko cierpieć. Mnie się udało. Zauważyłam, że dostaję migreny, gdy się zdenerwuję albo gdy poczuję przykry zapach. Jednego i drugiego nie da sie uniknąć. Wiec nauczyłam sie nie denerwować zachowaniami obcyh osób a w kosmetyczce noszę perfumetkę. Używam jej, gdy przyjdzie do mnie nieumyty petent. Ale jeszcze nie zawsze umiem nie zdenerwować się zaskakującym i przykrym zachowaniem bliskich osób. Więc czasem mnie to dopada. Wtedy ma z głowy 3-4 dni, bo tabletki tylko pozwalają w miarę normalnie funkcjonować, zasnąć, ale tego bólu nie zabiorą.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: