Reklama:

Komentarze do: Łagodne położeniowe zawroty głowy (7)

Forum: Udary i tętniaki

gość
25-08-2014, 14:53:31

Przeczytaj komentowaną treść: Łagodne położeniowe zawroty głowy

witam ja mam połozeniowe zawroty głowy uczucie kołysania , oszołomienia ,pełmosci ucha ,juz 2 lata i bardzo ciezko mi jest to wyleczyc
gość
25-08-2014, 14:55:42

moze ktos tez tak ma ciezko wyleczyc te zawroty ,bardzo prosze o rade
gość
19-10-2014, 18:48:36

Mam 33lata . Polozeniowe zawroty głowy zdiagnozowano dopiero teraz. Pierwsze symptomy miałem 3 lata temu. Teraz się nasiliły. Po ataku podczas snu zawroty jakby się utrwaliły i trwały parę dni. Wylądował em na pogotowiu. Oczywiście nic mi nie pomogli. Podali nootropil i torecan. I wypisali do domu z diagnoza zawroty głowy niewiadomego pochodzenia. Miałem w tym tyg przeprowadzony zabieg u laryngologa tzw ruch epleya który potwierdził Polozeniowe zawroty głowy i te nieszczęsne przemieszczają ce się otolity. Czy ktoś to przerabiał i czy powracaly te cholerne zawroty jeśli tak to z jaką częstotliwością?
gość
17-11-2014, 13:02:32

Witam! Ja również mam 33 lata i przez półtora roku zmagałam się z nawracającymi co średnio 5 tygodni (i trwającymi 3-4 dni) zawrotami głowy i utratą równowagi, które skutecznie przykuwały mnie do łóżka i wyłączały z jakiegokolwiek życia. W lipcu trafiłam do rewelacyjnej Pani doktor, dzięki której już 4 miesiące jest ok. Gdyby ktokolwiek potrzebował jakiejkolwiek racy lub miał jakiekolwiek pytania- służę pomocą: oby.do.wiosny@wp.pl. Pozdrawiam!
gość
19-03-2015, 15:32:19

Dla mojej mamy (lat 63) wybawieniem było dotarcie (ze względu na małą liczbę informacji praktycznych w zakresie zaburzeń równowagi) o wielu latach odbijania się od lekarza do lekarza, do portalu
www.otolaryngology.pl/zaburzeniarownowagi/
tam znalazłam wszelkie informacje przygotowane przez ekspertów z kliniku otolaryngologii WUM.
Mama dostała skierowanie na rehabilitacje (w ramach NFZ) i czuje się o niebo lepiej.
Na stronie są do bezpłatnego pobrania broszury z ćwiczeniami, filmik informacyjny. Mam nadzieję że się przyda.
gość
23-04-2015, 13:55:05

Witam! Ja zmagałam się z nawracającymi (i trwającymi 3-4 dni) zawrotami głowy i utratą równowagi, które skutecznie przykuwały mnie do łóżka i wyłączały z jakiegokolwiek życia. tomografia i rezonans nic nie wykazal nikt nie moze powiedziec co mi jest dokladnie .z zawodu jestam mechanikiem samochodowym i poruszam sie po podnasnikach i kanalach.neurolog do ktorego trafilem nic nie robi zadnych badan .popukal po kolanach reka do nosa i stwierdzil ze wszystko jest w normie a ja od marca praktycznie siedze w domu bo zawroty sa co dzienne
uniemozliwiajace normalne poruszanie i funcjonowanie
prosze o jakies rady
andrzej
gość
01-06-2015, 19:18:53

Witam
Andrzej,proponuję Ci zgłosić się do naprawdę dobrego otolaryngologa (jeśli masz już wszelkie wykluczenia,że zawroty nie są o podłożu neurologicznym),i proponuję żebyś zasugerował lekarzowi,żeby Cię zbadał pod kątem BPPV ( po polsku to brzmi łagodne położeniowe zawroty głowy).Ten co wymyślił tą nazwę mam na myśli słowo "łagodne" widocznie nie miał do czynienia z tą chorobą,ja choruję na nią już 6 lat.Jeśli będziesz chciał wiedzieć coś więcej na ten temat to napisz.Pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: