Reklama:

Komentarze do: Konferencja Neurologia 2015 Medforum (2)

Forum: Neurologia po godzinach

gość
01-08-2014, 22:06:26

Przeczytaj komentowaną treść: Konferencja Neurologia 2015 Medforum

Leczenie poprzez nadawanie przez wszczepienie implantów które mają na zadanie leczenie człowieka.
Implanty są montowane w uszach ( bodźce słuchowe)
Odpowiednie czujki są montowane pod skórą na czaszce ( rejestrują odczyty z aktywności mózgu )
Czytanie w myślach
Każde słowo odpowiada uczuciu, a uczucie odpowiada aktywności w danej części mózgu tak więc można czytać dane słowo obserwując gdzie się uaktywni dany obszar ...
Wystarczy pomyśleć np. pies – odpowiada to np. uczuciu przyjemności , dotyku , miłości a to daje odczyt bądź odczyty w głowie .
Leczenie :
To na pozór wydaje się trudne ale w rzeczywistości jest proste do zrobienia i zrozumienia .
Chodzi tu o powtarzalność słów o odpowiednim natężeniu dźwiękowym
Jeżeli będziemy nadawać do człowieka w odpowiednim natężeniu dźwiękowym tzn że będzie interpretował słowa jako swoje myśli , nie koniecznie musi je słyszeć.... , wystarczy że będzie je rozumiał podświadomie to zachodzi reakcja w mózgu , powstają nowe wiązania połączeń nerwowych .
Leczenie polega na usuwaniu symptomów chorobowych mp powiedzmy że ktoś odczuwa lęk wystarczy że osoby leczące będą powtarzać słowo kilka do kilkadziesiąt razy np. brak lęku ,nie czuję lęku , nie odczuwam lęku w ten sposób usuwa się lęk Podobnie można leczyć różnego rodzaju fobie lęki schizofrenie ( słowa – nie słyszę głosów )choroby psychiczne różnego rodzaju a także można trochę podrasować człowieka w pozytywnym sensie to bezpieczny zabieg .
To moja wiedza w pigułce , jest tego dużo więcej ......................
Zaznaczam że tym się tylko iwyłącznie leczy i nie da się tym zaszkodzić , człowiek jest przystosowany przez Boga do produkcji wiązań ;)
Mam nadzieje że to dobry temat pozdrawiam
gość
01-08-2014, 22:09:32

Leczenie poprzez nadawanie przez wszczepienie implantów które mają na zadanie leczenie człowieka.
Implanty są montowane w uszach ( bodźce słuchowe)
Odpowiednie czujki są montowane pod skórą na czaszce ( rejestrują odczyty z aktywności mózgu )
Czytanie w myślach
Każde słowo odpowiada uczuciu, a uczucie odpowiada aktywności w danej części mózgu tak więc można czytać dane słowo obserwując gdzie się uaktywni dany obszar ...
Wystarczy pomyśleć np. pies – odpowiada to np. uczuciu przyjemności , dotyku , miłości a to daje odczyt bądź odczyty w głowie .
Leczenie :
To na pozór wydaje się trudne ale w rzeczywistości jest proste do zrobienia i zrozumienia .
Chodzi tu o powtarzalność słów o odpowiednim natężeniu dźwiękowym
Jeżeli będziemy nadawać do człowieka w odpowiednim natężeniu dźwiękowym tzn że będzie interpretował słowa jako swoje myśli , nie koniecznie musi je słyszeć.... , wystarczy że będzie je rozumiał podświadomie to zachodzi reakcja w mózgu , powstają nowe wiązania połączeń nerwowych .
Leczenie polega na usuwaniu symptomów chorobowych mp powiedzmy że ktoś odczuwa lęk wystarczy że osoby leczące będą powtarzać słowo kilka do kilkadziesiąt razy np. brak lęku ,nie czuję lęku , nie odczuwam lęku w ten sposób usuwa się lęk Podobnie można leczyć różnego rodzaju fobie lęki schizofrenie ( słowa – nie słyszę głosów )choroby psychiczne różnego rodzaju a także można trochę podrasować człowieka w pozytywnym sensie to bezpieczny zabieg .
To moja wiedza w pigułce , jest tego dużo więcej ......................
Zaznaczam że tym się tylko iwyłącznie leczy i nie da się tym zaszkodzić , człowiek jest przystosowany przez Boga do produkcji wiązań ;)
Mam nadzieje że to dobry temat pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Neurotop + Pregabalina, czy to bezpieczne połączenie?
Dzień dobry, mój tata ma epilepsje. Prawie całe życie zażywa Neurotop, który jest bardzo skuteczny, nie miał od czasu zażywania tego leku żadnego ataku. Teraz jednak zmaga się z przewlekłym zapaleniem stawów i lekarz ortopeda przepisał mu na te bóle Pregabalinę, którą stosuje się w takich przypadkach ale jednak też jest przeciwpadaczkowa. Czy połączenie tych dwóch leków będzie bezpieczne? Czy nie namiesza z padaczką?
Forum: Padaczka
gość
Sporty walki a epilepsja
Witam mam pytanie, czy ktoś mierzył się z chęcią trenowania sportów walki typu boks , krav maga itp. Szukam informacji gdyż chciałbym potrenować oczywiście rekreacyjnie któryś ze sportów walki bez sparingów i oczywiście startów w zawodach. Czy same obijanie delikatne głowy może źle wpłynąć na kontrolowanie napadów padaczkowych . W moim przypadku mam dobrze kontrolowane napady , biorę leki a napady zdarzają się raz na parę lat i to ze względu na zmęczenie po większej imprezie zakrapianej alkoholem . Czy ktoś z was towarzyszy niedoli mierzył się ze sportami walki ? Oczywiście jako rekreacja a nie zawodowstwo .
gość
Laser a epi
Cześć, Czy ktoś z Was wykonywał zabieg epilacji laserowej? Moje EEG nie wykazuje zmian w odpowiedzi na prowokację świetlną i nie mam światłoczułości, ale zastanawiam się, czy mimo to taki zabieg jest bezpieczny. Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Czy konsultowaliście się wcześniej z neurologiem?
gość
Dostępność leków petnidan saft
Witam. Córka przyjmuje lek petnidan saft 50mg/mlbktóry obecnie nie jest dostępny w Niemczech. Przyjmowała zaminnik ethosuximid-neurax 50mg/ml, jednak ok również obecnie jest niedostępny. Czy mają Państwo jakieś sprawdzone apteki gdzie zaopatrzcie się w ten lek?
Reklama: