Reklama:

Komentarze do: Co powinniśmy jeść by uchronić się przed groźnymi chorobami? (7)

Forum: Neurologia po godzinach

gość
18-01-2015, 22:52:16

Przeczytaj komentowaną treść: Co powinniśmy jeść by uchronić się przed groźnymi chorobami?

ALEŻ BZDETY!
SÓD JEST NIEZBĘDNY DLA ZDROWIA. SÓL SPOŻYWCZĄ ZAMIEŃ NP. NA ELPEJSKĄ! BĘDZIE SÓD, BĘDZIE ZDROWO I NIE ZAWIERA GORŹNEGO PRZECIWZBRYLACZA!
PISZE ŻEBY JEŚĆ RYBY, ALE JUŻ TRANU PIĆ NIE NALEŻY...
WIĘKSZEJ GŁUPOTY DAWNO NIE CZYTAŁEM
gość
30-01-2015, 20:11:05

Najlepiej jeść wszystko co lubimy. Tylko z rozsądkiem.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
Początkująca
24-03-2015, 22:13:10

Treść zablokowana przez moderatora

26-03-2015, 09:16:00

Nie ma "produktów ekologicznych". Po prostu, jak ktoś chce cokolwiek sprzedać dodaje, ze to "gowno ekologiczne i kupujcie to"
Tak swoja droga należy jesc wszystko, tylko ze zdrowym rozsądkiem
My z tata przez 1,5 roku byliśmy na tzw. diecie optymalnej. Dla mnie ta "zdrowa dieta" skonczyla się ciekla depresja i nerwica
Rafal / Wbrew pozorom w 2015 r. mam 38 lat
gość
17-04-2015, 11:57:46

trzeba jeść z rozsądkiem, wszystkiego po trochu i omijać fast foody. czasami warto poradzić się dietetyka. ja dobrego znalazłam na mbooking.pl Pomógł mi ułożyć sensowne menu:)
Początkująca
21-09-2015, 10:54:07

Warzywa, owoce, ziarna, orzechy powinny stanowić podstawą żywieniową. Sól jest potrzebna, ale z minerałami, więc na pewno nie kuchenna, ale np. himalajska. Tłuszcz również, ale zdrowy (olej kokosowy, olej z ostropestu lub inne, ale nieratyfikowane). Mięso, jeżeli ktoś musi jeść, to rzadko. Z rybami lepiej uważać, bo naszpikowane są toksynami, szczególnie jakieś pangi i niestety tuńczyk także. Mąka tylko pełnoziarnista. Zero cukru, ale można jeść miód, ksylitol, syrop klonowy lub z agawy. Z nabiałem ostrożnie, bo zakwasza organizm. Podobnie jak kawa.
Początkujący
22-02-2017, 14:43:19

Myślę, że powinniśmy więcej uwagi poświęcaj jakości produktów jakie spożywamy. Musimy jak najwięcej samodzielnie chodować bądź poszukać źródeł gdzie można naprawde tradycyjne produkty kupić
[url=http://stylzycia.publicist-box.eu/]szamba betonowe Ciechanów[/url]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Czy to padaczka?
Idę sobie i jest nagly dzwiek np dzwonek do drzwi, komuś spadnie widelec, telefon zadzwoni itp. Wtedy tracę tak jakby równowagę I upadam. Mam świadomość co się dzieje i zaraz wstaję. Czy to może być rodzaj napadu Dzieje się to tylko przy nagłych dzwiekach, jak się czegoś przestraszę.
Forum: Padaczka
gość
Lamilept I kawa?
Biorę lamilept od 5 miesięcy, efekty super. Tak się zastanawiam , czy można pić kawę. Piję 1 kubek na dzień. Niby nic się nie dzieje , ale kawa działa pobudzająco, a więc? Mam dylemat pic ,czy nie. Jak wasi lekarze zalecają? .
gość
Neurotop + Pregabalina, czy to bezpieczne połączenie?
Dzień dobry, mój tata ma epilepsje. Prawie całe życie zażywa Neurotop, który jest bardzo skuteczny, nie miał od czasu zażywania tego leku żadnego ataku. Teraz jednak zmaga się z przewlekłym zapaleniem stawów i lekarz ortopeda przepisał mu na te bóle Pregabalinę, którą stosuje się w takich przypadkach ale jednak też jest przeciwpadaczkowa. Czy połączenie tych dwóch leków będzie bezpieczne? Czy nie namiesza z padaczką?
gość
Dziwny atak
Witam wczoraj miało miejsce zdarzenie moja poltora roczna córeczko ok godziny 18 poszła sów położyć że starsza córka. Nagle dostała dziwnych drgawek,po ok 2 minutach przestała oddychać i zrobiła się cała siną i sztywna.Trafilismy do szpitala dziś będą robione badania lekarze podejrzewają padaczkę.Emilka to żywe dziecko wszędzie jej pełno nigdy podobnej sytuacji nie było. Majdziwniejszw jest to że na 5 minut straciła oddech ,przeczytałam wiele forum i nigdzie nie napotkałam się na taką dolegliwość wszystko trwało ok 15 min .Reanimowalam ja do przyjazdu karetki ,tylko czy ktoś wie dlaczego mogła nie oddychać w przełyku nie było wydzieliny.Obejezalam wiele filmików dzieci i niemowlaków z padaczka żaden z nich nie przypominał tego co działo się u nas proszę o pomoc w tej sprawie może ktoś miał coś pogmdobnego dziękuję za informację Małgorzata
Reklama: