Reklama:

kłopoty z pamięcią (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-01-2009, 16:27:00

Hej :) Chcę wam przedstawić mój problem. Otóż ostatnio mam dziwne zaniki pamięci.. czasami poprostu nie wiem jak ma na imię mój dobry przyjaciel, jak wyglądają niektóre zwierzęta co ważniejsze sytuacji które działy się zaledwie 5 min temu oraz innych ważnych dla mnie rozmów czy też wydarzeń. Pytam nawet o to czy moja kuzynka wyszła już za mąż, a przecież byłam na jej weselu. Kiedyś miałam przypadek że koleżanka powiedziała mi opowiedziała mi ten sam żart 2 razy i za drugim razem twierdziłam ze nigdy przedtem go nie słyszałam. Muszę jeszcze dodać że co kilka dni boli mnie głowa, ale jest to przeszywający ból w okolicy potylicy trwa około 4 sekund, ale czasami jest tak silny że nie słyszę gdy ktoś do mnie mówi i nie widzę dokładnie obrazu :-/ Dodam że mam 16 lat nie pije, ani nie palę. Co sądzicie na ten temat? Bo mnie zaczyna ostro niepokoić. Pozdrawiam :***
gość
02-01-2009, 22:23:00

Może być różnie - myślę, że diagnozę powinien postawić neurolog.
A czy nie masz wrażenia że te zaniki pamięci są spowodowane "chwilowym wyłączeniem świadomości" tzn jesteś ale tak jakby nieobecna? bo to mogłaby być np. epilepscji czyli padaczka. A może w głowie masz jakiś guz, który powoduje jakieś uciski na nerwy i dlatego boli głowa i masz zaniki pamięci?
Jak pójdziesz do lekarza i będziesz miala badania i diagnozę to napisz co ci było, bo jestem ciekawa. Tylko się nie daj zbyć lekarzowi że przepisze ci tabletki i zobaczymy - musi cię wysłać na bdanie EEG i Tomograf głowy lub rezonas magnetyczny.
pozdrawiam
gość
03-01-2009, 13:30:00

ok obiecuję że napiszę... jeżeli nie zapomnę heh
gość
03-01-2009, 22:24:00

podoba mi się twoje poczucie humoru,
i nie czekaj zbyt długo z wybraniem się do lekarza - bo zanim się dostaniesz - to możesz zapomnieć z czym do niego przyszłaś.
i to niestety nie jest żarcik
gość
03-01-2009, 22:46:00

wiem... że jeśli będę czekać to potem może być już za późno :-/ a to już zaczyna być uciążliwe że ktoś mi musi o czymś przypominać czy opowiadac 2 razy... bo może za jakiś czas to ktoś to może wykorzystać i np. mi wpierać rzeczy której nie zrobiłam np. drobna kradzież.
i jakoś nie specjalnie mi się pali żeby żyć jak bohaterka filmu "50 pierwszych randek" który polecam
a i tak nawiasem to takich oczywistych rzeczy nie pamiętam, za to mam świetną fotograficzną pamięć, oraz pamiętam różne szczegóły-jakieś daty, siatka godzin w mojej budzie czy godziny odjazdu pociągów..
jak byś chciała/chciał ze mną pogadać na priv to zostawiam meila patrycja122@o2.pl pozdrawiam :***

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: