Reklama:

Kiedy rozpocząć rehabilitację po zszyciu nerwu promieniowego (3)

Forum: Rehabilitacja

gość
31-07-2022, 08:05:30

Witam, mój 14 letni syn w wyniku wypadku miał rozległą ranę szarpaną powyżej łokcia. Niestety nerw promieniowy był przecięty. W ciągu kilku godzin wylądował na stole operacyjnym i nerw został zszyty "koniec do końca" (Taki opis na wypisie). Ma czucie w ręce, rusza palcami ale nie może podnieść nadgarstka (ręką zwisająca).
Moje pytanie to po jakim czasie od operacji można rozpocząć rehabilitację (fale,prady itp) mająca na celu stymulację unieruchomionych mięśni ręki, reka nadal w szynie gipsowej.
gość
30-08-2022, 08:46:31

Witam, musicie udać sie do dobrego fizjoterapeuty, nie ma innej rady ;) Jeśli jesteście z Warszawy to dobrze by było zrobić badanie Biodex, baaaaaaardzo przydatne szczególnie po operacjach kontuzjach i różnego rodzaju urazach. może kojarzysz? W enel-sport zrobicie takie badania poczytaj o nim na ich stronie https://bit.ly/biodex_enel
W sumie to rehabilitację dzieci też mają to też tam możecie się umówić do fizjoterapeuty.
Początkująca
02-09-2022, 14:07:27

Najlepiej jest udać się do ortopedy, który ustali kiedy można rozpocząć rehabilitację ;)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wyniki badan
Na podstawie rezonansu glowy i angiografi glowy katowe zgiecie tetnicy lewej gornej mozdzku, Asymetria tylnych tetnic laczacyh l>p oraz zmian 3×4mm w istocie białej podkorowej i płacie czołowym 2mm co oznaczają i jak wpływają. Mdlalam parę razy raz z drgawkami. Czasem ciężko mi się wysłowić. Nie trafiam w klamki. Boli mnie glowa czesto. Czasem mam wrażenie że mam zachwiania. Czasem jak wstaje z krzesla to mam nogi z waty jakby miało odciąć z zasilanie a potem jak poczekam przestaje tak samo na studiach przy tablicy miałam. Ktoś coś doradzi 4miesiace do wizyty mam.
Odkryj moc rehabilitacji neurologicznej: Odzyskaj niezależność i jakość życia!
Czy jesteś gotowy na uwolnienie niesamowitego potencjału rehabilitacji neurologicznej? Ta przełomowa terapia może całkowicie odmienić Twoje życie, pozwalając Ci odzyskać niezależność i jakość życia. Niezależnie od tego, czy doświadczyłeś udaru, urazowego uszkodzenia mózgu, czy jakiegokolwiek innego schorzenia neurologicznego, rehabilitacja neurologiczna może pomóc Ci przezwyciężyć stojące przed Tobą wyzwania. Z zespołem oddanych profesjonalistów u boku, wyruszysz w spersonalizowaną podróż w kierunku powrotu do zdrowia. Dzięki połączeniu ukierunkowanych ćwiczeń, innowacyjnych technologii i specjalistycznych zabiegów, rehabilitacja neurologiczna pozwoli ci odzyskać kontrolę nad swoim ciałem i umysłem. Nie pozwól, by Twój stan dłużej Cię definiował. Wykorzystaj moc rehabilitacji neurologicznej i odzyskaj niezależność już dziś! https://fizjomed.pro/rehabilitacja-neurologiczna
gość
Ból kończyny lewej podczas dłuższego chodzenia
Cześć, Chciałbym zapytać na forum czy ktoś z Was zetknął się z podobnym przypadkiem lub sam miał takie objawy jak ja. Mam 36 lat, a problem zaobserwowałem 3 m-ce temu. Zauważyłem, że podczas dłuższego spaceru (wyjście do sklepu) pojawia się u mnie ból śródstopia i/lub bólem w stawie skokowym. W międzyczasie zrobiłem kilka badań jak - USG stawu skokowego, USG biodra, RTG odcinka lędźwiowego, MRI odcinka lędźwiowego, badania krwi, OB, CRP. Na zdjęciu USG stawu skokowego nic nie wykryto. Na zdjęciu USG biodra wykryto pewne zmiany zwyrodnieniowe, ale ortopeda stwierdził, że nie są one źródłem bólu, W badaniu MRI wyszło, że mam wypukliny(nie mylić z przepuklinami) w odcinkach L4/L5 i modelują one nerwy. Problem w tym, że nie odczuwam bólu pleców w odcinku lędźwiowym i regularnie ćwiczę mięśnie brzucha i pleców. Test Mackiewicza wychodzi negatywnie. Aktualnie ból pojawia się raz w stawie skokowym lub śródstopiu, aby następnie wystąpić również w biodrze i pośladku. Ból biodra ma charakter ściskanych mięśni jakby pod wpływem chodzenia nienaturalnie się one napinały. Ból pośladka jest podobny. Natomiast ból śródstopia/stawu skokowego to ból pulsujący jakby ktoś nad kostką zacisnął pętelkę i przez chwilę nie było dopływu krwi do stopy. W międzyczasie chodziłem na masaże bolącej nogi i pleców - łącznie 8 zabiegów, teraz praktykuję elektroterapię, ultradzwięki i krioterapię. Jednak nigdy nie przyniosły one ostatecznej poprawy, zawsze jest to chwilowa - jednodniowa lub kilkugodzinna ulga w bólu. Proszę o opinię i dzielenie się swoimi spostrzeżeniami, a nóz może któraś będzie właściwa.
gość
Ultradźwięki a padaczka
Moja mama ma padaczkę, w tej chwili jest w remisji. Dostała skierowanie na zabiegi na kręgosłup. Wśród nich znajdują się ultradźwięki. Czy padaczka jest przeciwwskazaniem do wykonania takich zabiegów?
Reklama: