Reklama:

KEPPRA (3)

Forum: Padaczka

Początkująca
25-07-2010, 19:13:03

Witam,
czy możliwe jest, aby zwiększenie dawki Keppry o 1 ml (dla dziecka) mogło sprowokować napady? Mój synek od 8-ego miesiąca swojego życia zmaga się z napadami epi. Ostatnio 14 miesięcy nie uaktywniały się napady. Na wizycie kontrolnej lekarz neurolog zwiększyła nam dawkę nocną o 1 ml, tłumacząc, że skoro jest tak dobrze, a synek szybko rośnie i dużo urósł przez ostatni rok, i że się nie bada stężenia tego leku we krwi to po to, aby go zabezpieczyć zwiększyła nocną dawkę. Minął miesiąc uaktywnił się napad, i po miesiącu znów Czy ten 1 ml dodatkowo może być przyczyną ponownych napadów? Proszę o odpowiedź.
Początkująca
28-07-2010, 10:01:37

Witam mój brat miał chwilowe utraty swiadomości.... zas po wprowadzeniu kepry te napady zanikaja na okres około 2-3 tygodni jednak po tym czasie wystepuje bardzo silny atak padaczkowy który konczy sie w szpitalu... w przeciagu dwoch miesiecy brania leku miał juz dwa powazne ataki( doszło nawet do bezdechu) ostatni w poniedziałek i jeszcze trzymaja go w szpitalu... powiedziano nam ze moze to byc wina leku!!! jednak lekarz prowadzący nie chce wrocic do poprzednich leków...
napisz proszę jakiego typu napady ma twoj synek... pozdrawiam
Początkująca
28-07-2010, 10:03:13

Witam mój brat miał chwilowe utraty swiadomości.... zas po wprowadzeniu kepry te napady zanikaja na okres około 2-3 tygodni jednak po tym czasie wystepuje bardzo silny atak padaczkowy który konczy sie w szpitalu... w przeciagu dwoch miesiecy brania leku miał juz dwa powazne ataki( doszło nawet do bezdechu) ostatni w poniedziałek i jeszcze trzymaja go w szpitalu... powiedziano nam ze moze to byc wina leku!!! jednak lekarz prowadzący nie chce wrocic do poprzednich leków...
napisz proszę jakiego typu napady ma twoj synek... pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: