Reklama:

Keppra Lewetiracetam problemy ze wzrokiem, pogorszenie ostrości (2)

Forum: Padaczka

gość
01-07-2018, 12:31:07

Witam
Chciałem zapytać, czy ktoś podczas brania Keppry lub Lewetircetamu miał kłopoty ze wzrokiem - tak jak mówi ulotka są takie objawy możliwe - podwójne widzenie, niewyraźne widzenie. U mnie kłopoty dotyczą jednego tylko oka.
Czy po odstawieniu leku kłopoty ustąpiły?
Byłem u okulisty - stwierdziła że oko jest w porządku, żadnych zmian nie widzi, zrobiła badanie dna oka. Zrobione MRI - radiolog nic nie napisał co do nerwu wzrokowego, ale to badanie nie było robione pod tym kątem - stwierdził jedynie torbiel, która jest aktualnie leczona. Przy kontroli MRI planowanej na przyszły poniedziałek powiem o tym radiologowi.
Przeszkadza to coraz bardziej, zawroty głowy, ból głowy i oka. Zastanawiam się, czy jest to od tego, czy skończyć z Lewetiracetamem i spokojnie poczekać na poprawę, czy iść do innego okulisty, żeby jeszcze raz zbadał.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i spostrzeżenia.
gość
02-07-2018, 14:55:59

Myślę że to może być kwestia źle dobranego leku, zwłaszcza że przewiduje takie objawy, skonsultuj to z kimś koniecznie żeby zaraz nie wyszły jakieś długofalowe skutki uboczne https://ranking.abczdrowie.pl/s/neurolog

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: