Reklama:

Kawa przy padaczce (5)

Forum: Padaczka

gość
16-05-2017, 21:08:30

Cześć, choruję od 8 lat, obecnie na lamitrinie 1x150rano i 1x 150 wieczorem i topiramacie 1x100 rano i 2x 100 wieczorem. Ogólnie miałem przerwę od ataków, raz mi się zdarzył w pracy, (pracuję na magazynie na przystosowanym stanowisku, każdy kto powinien wiedzieć wie o mojej chorobie) ale powodem było zapominanie o lekarstwach i mało snu (tak myślę), ale ostatnio zacząłem pić dość dużo(tak myslę) kawy. Jest to w sumie filiżanka z dwóch takich mocnych łyżeczek, do tego 2 lub 3 łyżeczki cukru, i w sumie codziennie przed pracą musi być. I dwa ostatnie dni w pracy atak. Jak wygląda > aura (robi mi się nie dobrze tak specyficznie nie potrafię wytłumaczyć bo nie pamiętam), no i tracę świadomość, po chwili, jakieś 10, 15 minut pobudka, w tym samym miejscu.
Jak myślicie czy kawa może źle wpływać, czy szukać gdzie indziej przyczyny? Po ataku oczywiście straszny ból głowy, wrażliwy na ruch, schylanie.
Komentatorka
17-05-2017, 06:30:10

Kawa może wypłukiwać magnes z organizmu, a to może mieć wpływ na ataki. Do tego mówisz że mało sypiasz co też jak wiadomo nie jest wskazane w naszej chorobie. No i oczywiście konsekwentne branie leków. Spróbuj mimo wszystko lepiej sypiać i może odmówić sobie tej kawy bądź suplementuj magnes.
Pozdrawiam.
[url=https://lilypie.com][img]https://lb2f.lilypie.com/bRB8p2.png[/img][/url]
gość
23-01-2018, 18:17:38

choroje od 29roku zycia mialam rozne lekarstwa sa to ataki trwajace 2-3min jakbym sie wystraszyla poprawy brak czesto mnie teraz boli glowa mam obecnie 35lat pije kawe jak zawsze gdy wstane kolejna kolo9.00 i moze w godz.13tej pije ogolne witaminy gdyz brak podobno mi cynku i magnezu czy kawa jest tego powodem i czy melisa moze pomoc w nerwach
gość
23-01-2018, 19:46:51

Jeżeli masz braki cynku i magnezu to koniecznie je musisz suplementowac. Za niski magnez i cynk mogą wywoływać ataki. Ogranicz kawę i zacznij łykać suplementy. Może to jest przyczyna twoich ataków. Jak podwyzszy się poziom magnezu i cynku to ataki mogą minąć. Zrób badania krwi na te pierwiastki koniecznie
gość
09-06-2021, 03:49:50

Hej choruje na padaczke od 12lat , mam pytanie wiecie może ile kaw dziennie możemy wypijać przy silnych lekach ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
gość
Neuralgia nerwów obwodowych
Dzień Dobry. Mam 70 lat, 174 cm wzrostu, średnia otyłość. Pojawiły mi się bóle w obwodowym układzie nerwowym. Neurolog powiedział że mam neuralgię nerwów obwodowych. Leki które zażywam to Amitryptylina 5ml, Pregabalin 50. Po tych lekach kręci mi się w głowie. Lekarz powiedział że mam iść na operację kręgosłupa piersiowego, ale ze względu na mój wiek nie chcę. Odnośnie bólu najpierw pojawia się swędzenie w okolicach np. uda, które krótkotrwale promieniuje aż do pięty i to bardzo mocno boląc ( piecze - parzy). Kolejny przykład to ramie aż do ręki, tak w różnych miejscach ciała. Dwa tygodnie temu pojawiły się kolejne dolegliwości tzn. Leżąc na lewym boku, gdy wstaje cierpnie mi prawa noga i prawa ręka. Neurolog zlecił mi rezonans kręgosłupa, konsultację mam dopiero w marcu więc wtedy uda mi się skonsultować wynik. Czy ktoś ma podobne dolegliwości ? Z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Może w organizmie mam jakiś stan zapalany ?
gość
Rezonans głowy 15 latka
Chłopak 15 lat, z ASD, ADHD,zaburzeniami koncentracji i uwagi, dodatkowo drżenia kończyn dolnych i górnych najbardziej intensywne w obrębie dłoni. Dodatkowo homocysteina 25 oraz na zmianę powyżej normy wapń całkowity lub wapń zjonizowany.
gość
Brak kontaktu
Nie rozumiem jak można tak postępować Podawać nr i żadnego odzewu Dzwonią ludzie chorzy potrzebujący pomocy nie dla zabawy Odechciało mi się kontaktu Przeraża mnie, jak ma później po operacji wyglądać kontakt z takim lekarzem ,który jak na pozycja i taka profesje albo umieściłby info ,że już nie konsultuje albo zatrudnił recepcjonistke A tu kobieta starszym głosem mówi ,że aparat jest uszkodzony po czym nagrywa dalej info se wskazówkami dla pacjentów kontrolnych .
Reklama: