Reklama:

Język geograficzny (3)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
20-07-2011, 19:15:46

Przeczytaj komentowaną poradę: Język geograficzny

Warto wspomnieć że same problemy alergiczne mają często swoje źródło w grzybicy. Wskazuje na to coraz więcej badań naukowych. Całe szczęście coraz więcej lekarzy zdaje sobie sprawę, że tzw. język geograficzny ma tak naprawdę związek z działalnością grzybów, głównie Candida.
gość
23-10-2012, 10:13:13

mój syn ma 13 lat ma język geograficzny i brzydko mu pachnie z buzi ... myje zyby regularnie ale ten zapach ... jakie badania musiał by zrobić??? mój mail ulek30@op.pl
gość
06-12-2012, 15:10:06

Wielu ludzi zarażone jest TASIEMCEM KARŁOWATYM. Niestety nie zdają sobie z tego sprawy. Badania kału nigdy go nie wykazują poniewaz ulega strawieniu w jelicie ,a jaja SA bardzo delikatne. Leki przeciwpasożytnicze pomagają tylko na ok. 2 tyg. ponieważ odnawia się co 14-20dni. Najlepszy w leczeniu niclosamid z tym, ze trzeba powtarzać co 10 dni kilkakrotnie. Ale najlepsze są zioła. Przeanalizujcie dolegliwości swoje i rodziny. Zarażania występują rodzinnie lub na określonym terenie. Bezsennośc, bóle brzucha, drgawki, brak apetytu (ale niekoniecznie), wychudzenie (ale niekoniecznie), nudności, wymioty, ogólne zmęczenie, apatia, u dzieci nerwowość, zaparcia/ biegunki, nocne poty, niespokojny sen, zgrzytanie, czasem przyspieszone bicie serca. Te objawy mogą występować ale nie muszą. Uszkadza kosmki jelitowe które są odpow. za wchłanianie i może dojść do nietolerancji pokarmowych, wysypek, trądziku. Po wielu latach zarażenia dochodzą inne dolegliwości ponieważ organizm stale jest pozbawiany witamin i minerałów. To co najlepsze z pokarmu zjada pasożyt. Ten program moze postawić Was na nogi. Działa na różne pasożyty. Link http://alternatywnie-zdrowa.blogspot.com/2012/01/pasozyty-zmora-wspoczesnych.html
W trakcie kuracji może pogorszyć się samopoczucie ale to znak że odblokowały się stany chorobowe i trzeba to przeczekać.
to jet też przyczyną języka geograficznego

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o odpowiedź
Dzień dobry robiłam rezonans magnetyczny głowy i wyszło mi , że w połowie długości stoku widoczne jest ognisko hiperintensywne o średnicy 0,7 cm np.odpowiadające ( tluszczakowi ) czy to coś groźnego jest? Proszę o odpowiedź
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
gość
Neuralgia nerwów obwodowych
Dzień Dobry. Mam 70 lat, 174 cm wzrostu, średnia otyłość. Pojawiły mi się bóle w obwodowym układzie nerwowym. Neurolog powiedział że mam neuralgię nerwów obwodowych. Leki które zażywam to Amitryptylina 5ml, Pregabalin 50. Po tych lekach kręci mi się w głowie. Lekarz powiedział że mam iść na operację kręgosłupa piersiowego, ale ze względu na mój wiek nie chcę. Odnośnie bólu najpierw pojawia się swędzenie w okolicach np. uda, które krótkotrwale promieniuje aż do pięty i to bardzo mocno boląc ( piecze - parzy). Kolejny przykład to ramie aż do ręki, tak w różnych miejscach ciała. Dwa tygodnie temu pojawiły się kolejne dolegliwości tzn. Leżąc na lewym boku, gdy wstaje cierpnie mi prawa noga i prawa ręka. Neurolog zlecił mi rezonans kręgosłupa, konsultację mam dopiero w marcu więc wtedy uda mi się skonsultować wynik. Czy ktoś ma podobne dolegliwości ? Z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Może w organizmie mam jakiś stan zapalany ?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
Reklama: