Reklama:

Jednorazowy atak padaczki ?? (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-01-2009, 12:50:00

Moja mama wracając wczoraj do domu miała prawdopodobniej atak padaczki (tak ma w wypisie ze szpitala).
Nigdy nie miała padaczki,nie chorowała.W szpitalu wszystkie badania wyszły dobre,miała jedynie niedobór potasu (dostała w kroplówce).
Co może być przyczyną ataku?(no bo chyba nie niedobór potasu).
Neurolog powiedziała,że każdy człowiek może mieć raz w życiu jednorazowy atak padaczki.Czy to prawda ?
gość
04-01-2009, 13:51:00

Witaj
Spokojnie i bez paniki, uspokoj siebie i rodzinke i mamuske oczywiscie, jeden czy nawet dwa ataki moze miec kazdy w zyciu i wiekszosc ma tylko ze nawet o tym nie wie, padaczka to nie tylko slinotok, drgawki itp jest tyle rodzajow ze nie wiadomo czasem jak atak rozpoznac.
Po ataku z tego co sie orientuje zawsze sie ma niedobor potasu.
Czy Twoja mama miala jakis uraz glowy ? Nie musial byc teraz jakos, mogl byc nawet miesiace, lata temu. Czy wtedy gdy miala atak byla przemeczona i dlugo nie spala ? Bo od tego tez ludzie maja pojedyncze ataki czasem.
Opisz jak ten atak wygladal tzn jak powiedzieli lekarze czy ktos tam kto to wie bo czy bylas przy tym to nie wiem.
Jak narazie zadnych wizyt u lekarzy itd bo to jak narazie niepotrzebne wiec nie warto bo jak sie zacznie to konca nie widac
Pozdrawiam
Juno
gość
04-01-2009, 18:33:00

Niedobór potasu może wywołać atak, jak najbardziej. Jeden taki epizod to rzeczywiście nie jest powód do zmartwień, ani do podjęcia leczenia, no może jedynie warto co pewien czas skontrolować poziom elektrolitów, można to zrobić na własną rękę, co prawda to usługa płatna, ale od czasu do czasu warto. Preparaty magnezu z B6 i potasem są dostępne w każdej aptece bez recepty - i sprawa z głowy.
gość
16-01-2009, 09:03:00

04-01-2009 o 13:50, nutelka23 :
Moja mama wracając wczoraj do domu miała prawdopodobniej atak padaczki (tak ma w wypisie ze szpitala).
Nigdy nie miała padaczki,nie chorowała.W szpitalu wszystkie badania wyszły dobre,miała jedynie niedobór potasu (dostała w kroplówce).
Co może być przyczyną ataku?(no bo chyba nie niedobór potasu).
Neurolog powiedziała,że każdy człowiek może mieć raz w życiu jednorazowy atak padaczki.Czy to prawda ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: