Reklama:

jaktacje, stany napadowe (niemowlę 5 miesięcy) (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
12-11-2007, 20:38:00

Mam problem (zostałam skierowana do szpitala) z podejrzeniem stanów napadowych u niemowlęcia.
Od kilku tygodni niemowlę zasypiając w dzień przy piersi dostaje drgawek. Zdarzyło się tak około pięć razy. (w ciągu miesiąca) Napad drgawkowy trwa kilka sekund (może kilkanaście).
Całe ciało (łącznie z główką) drga rytmicznie(dość mocno). Dziecko w tym czasie jest w stanie snu. (robiłam badania krwi (potas ... itd. wszystko jest w normie)... Czy ktoś coś wie na ten temat?? Proszę o pomoc.
gość
14-03-2008, 08:46:00

12-11-2007 o 21:38, anna1111 :
Mam problem (zostałam skierowana do szpitala) z podejrzeniem stanów napadowych u niemowlęcia.
Od kilku tygodni niemowlę zasypiając w dzień przy piersi dostaje drgawek. Zdarzyło się tak około pięć razy. (w ciągu miesiąca) Napad drgawkowy trwa kilka sekund (może kilkanaście).
Całe ciało (łącznie z główką) drga rytmicznie(dość mocno). Dziecko w tym czasie jest w stanie snu. (robiłam badania krwi (potas ... itd. wszystko jest w normie)... Czy ktoś coś wie na ten temat?? Proszę o pomoc.
Początkująca
17-03-2008, 22:09:00

Witam serdecznie.Należałoby zrobić EEG główki i ewentualnie potwierdzić napady padaczkowe lub wykluczyć.Gdyby wynik potwierdził napady padaczkowe trzeba zastosować leki.Badanie najlepiej zrobić jak najszybciej-naprawdę szkoda czasu!

Pozdrawiam
Nika [addsig]
nika

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: