Reklama:

Jakie sporty/ćwiczenia przy dyskopati szyjnej (4)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
14-12-2017, 20:23:02

Cześć, szukam informacji na temat dozwolnych przy dyskopati ćwiczeniach czy też ogólnie sportach jakie mogę bezpiecznie uprawiać. Bieganie powoduje nasilenie bólu w barku i szyję oraz mrowienia w dłoni więc odpada. Przez ciągłe bóle przestałam ćwiczyć, a niestety muszę być w formie żeby móc grać. Lekarze nie udzielili mi informacji co jest bezpieczne przy takim schorzeniu, a trochę boję się eksperymentować...
Jeżeli ktoś może polecić jakieś zestawy ćwiczeń wzmacniające mięśnie grzbietu i ręce będę bardzo wdzięczna.
Początkująca
03-02-2018, 19:40:15

wszystkie ćwiczenia i sporty powodujące amortyzacje w kręgosłupie całkowicie odpadają (skoki, biegi, jazda konna ) tylko chodzenie i pływanie przy szyjnej wyłącznie na grzbiecie bo pozycja odgięciowa przy żabce powoduje ból
Początkująca
03-02-2018, 19:41:35

a jeśli chodzi oćwiczenia to pilates i stretching a na mięśnie obręczy barkowej ćwiczenia na piłce i z taśmą tera
gość
27-06-2018, 21:30:48

mi np po basenie sie pogorszylo, i zrezygnowalem z niego, chociaz jedni lekarze go zalecaja drudzy wrecz odwrotnie, nawet plywajac z samo deska tez mnie potem kilka dni boli szyja i prawe biodro

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: