Reklama:

Jak wygląda operacja na przepuklinę jądra miażdzystego i wypadanie jądra miarzdzystego? (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-11-2010, 19:30:50

Mam 30 lat.Rozpoznano u mnie Dyskopatia L4,l5,S1 Przepuklinę j. miażdzystego L4-L5 i wypadanie j. miazdzystego.
Mam ustalony termin operacji ale nie mam pojecia jak to ma wygladać
Początkująca
20-11-2010, 17:02:03

Napiszę Ci jak to wyglądało u mnie (jestem po operacji L5/S1). Operowali mnie przed południem. Po operacji zawieźli mnie do sali (nie leżałam na pooperacyjnej). Następnego dnia lekarz "stawia na nogi" - tak to się nazywa. Polega na tym, że samodzielnie stajesz i możesz już zrobić kilka kroków. Pierwszego dnia możesz chodzić do 15 minut. Następnego już w sumie do 1,5 godziny. Każdego następnego dnia coraz więcej chodzisz. Chodzenie po takiej operacji jest korzystne. Natomiast trzeba ograniczyć siedzenie i oczywiście nie ma mowy o schylaniu. Po miesiącu rozpoczynasz rehabilitację - ale o tym już po Twojej operacji.

Napisz gdzie będziesz operowany (ja byłam w Warszawie na Szaserów).

Powodzenia.
gość
30-07-2017, 05:57:43

Czy ktoś może mi opisać jak wygląda operacja kręgosłupa ja mam mieć operacje za dwa miesiące boję a mam w otworze miedzykregowych lewym Th12_L1 torbiel przykorzeniowa 5mm na poziomie L4 L5 wypadniecie jądra miazdzystego z ucisnienciem korzeni
gość
01-08-2017, 16:04:42

Witaj,jądrro miażdrzystee,to uszczelka między kręgami,która niewiedzieć czemu wygniotła się ,lub wysunęła i uciciska na to co nie trzeba, chirurg obcina wystającey za bardzo fragmemt,który daje objawy i po wrzystkim. Pozdrawiam .ciemen.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama:
Reklama:
Reklama: