Reklama:

interpretacja wyniku eeg 15latki (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
26-02-2010, 13:00:40

Badanie wykonano w czuwaniu. Zapis zróżnicowany przestrzennie. Rejestruje się czynności alfa. W okolicy ciemieniowo-potylicznej 10,7-11,2Hz i amplitudzie ok. 50-60uV, w okolicach centralnych i skroniowych o niższej amplitudzie, bardziej skąpa, mniej regularna. Dość obfita niskonapięciowa czynność szybka wyraźniej rejestruje się w okolicach przednich.

co to może znaczyć? prosze o odpowiedź ;(
Początkująca
03-03-2010, 09:53:01

niech ktoś odpowie ;(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Reklama: