Reklama:

Interpretacja wyników RTG kręgosłupa (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-04-2008, 20:13:00

Bardzo proszę o interpretację wyników, bo niewiele z tego rozumie. Będe wdzięczny za interpretację krok po kroku:

część lędzwiowa:
Dodatkowy kręg lędzwiowy będacy prawdopodbnie efektem lumbalizacji S1. Lewowypukla skolioza z rotacja w odcinku ledzwiowym kregoslupa. Poglebienie fizjologicznej lordozy. Dyskretny kregozmyk tylny w segmencie L5/S1. Zwezenie na poziomie S1/2. Rozpoczynajaca sie choroba Baastrupa.

odcinek piersiowy:
Prawowypukła skolioza z rotacja wyrostkow koczystych w prawo w odcinkiu piersiowym kregoslupa. Poglebienie fizjologicznej kifozy.

Z góry dziękuje za pomoc.
gość
10-06-2008, 14:34:00

21-04-2008 o 22:13, gość :
Bardzo proszę o interpretację wyników, bo niewiele z tego rozumie. Będe wdzięczny za interpretację krok po kroku:

część lędzwiowa:
Dodatkowy kręg lędzwiowy będacy prawdopodbnie efektem lumbalizacji S1. Lewowypukla skolioza z rotacja w odcinku ledzwiowym kregoslupa. Poglebienie fizjologicznej lordozy. Dyskretny kregozmyk tylny w segmencie L5/S1. Zwezenie na poziomie S1/2. Rozpoczynajaca sie choroba Baastrupa.

odcinek piersiowy:
Prawowypukła skolioza z rotacja wyrostkow koczystych w prawo w odcinkiu piersiowym kregoslupa. Poglebienie fizjologicznej kifozy.

Z góry dziękuje za pomoc.
gość
20-08-2009, 16:38:00

Witam, bardzo proszę o interpretacje wyników,gdyż wizytę u neurologa mam dopiero we wrześniu a martwią mnie te wyniki.
Diagnoza jest następująca: Skolioza lewowypukła kręgosłupa L z rotacją kręgów. Biespojenie łuku kręgu S1

Z góry dziękuję.
gość
20-08-2009, 16:39:00

Witam, bardzo proszę o interpretacje wyników,gdyż wizytę u neurologa mam dopiero we wrześniu a martwią mnie te wyniki.
Diagnoza jest następująca: Skolioza lewowypukła kręgosłupa L z rotacją kręgów. Biespojenie łuku kręgu S1

Z góry dziękuję.
gość
20-08-2009, 16:39:00

Z góry dziękuję.
gość
09-02-2015, 23:00:41

Proszę o interpretacje wynikow.lewowypukla skolioza.splycenie lordozy.zwezenie przestrzeni miedzykregowych od L3 do S1.bardzi dziekuje

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: