Reklama:

Interpretacja wyników EEG (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-01-2010, 14:13:14

Witam, od czasu do czasu (ok.1-5 razy dziennie) miewam zawroty w głowie którym towarzyszy ciemność przed oczami, uczucie szybkiego bicia serca, fali ciepła z góry na dół, chwilowe osłabienie i w przeciągu 1,5 roku 3 razy miałem tak że nie wiedziałem w ogóle ci się dzieje i jak długo to trwało.

Dlatego udałem się do przychodni gdzie skierowano mnie do neurologa i kardiologa. W pierw poszedłem do neurologa gdzie dostałem skierowanie na EEG. I teraz chciałbym prosić o zinterpretowanie tych wyników osoby która się na tym zna. Oto one:

Opis: Zapis wykonany w czuwaniu, prawidłowo zróżnicowany przestrzennie wykazuje nieregularną czynność podstawową alfa 10 - 11 Hz o ampl. 20-30uV z domieszką czynności szybkiej wśród której jednorazowo zarejestrowano w trakcie hyperwentylacji grupę średnionapięciowych fal wolnych theta 6 - 7 Hz w okolicach czołowo-ciemieniowo-przedsionkowych obustronnie. Rz obecna symetryczna, Hw bez wpływu na zapis.

Oznaczenie: Zapis podejrzany w kierunku zmian zlokalizowanych. Wskazane badanie kontrolne.

Proszę o interpretację ;)
gość
14-01-2010, 18:05:00

Aha... ciekawe to forum ;/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: