Hej ! Miałabym ogromną prośbę do tych co się znają na tym - ja kompletnie odpadam. Mam 24 lata rozpoznanie : Cephalea
Zapis wykonany w czuw. i senności. Zapis słabo zróżnicowany przestrzennie niskonapięciowy symetryczny i synchroniczny w homologicznych okolicach w zakresie amplitudy i częstotliwości. Czynność podstawowa słabo wyrażona odpowiednia dla wieku modyfikowana niskonapięciową czynnością beta oraz artefaktami biologicznymi. W okolicach cemieniowo potylicznych wystepuje czynność alfa o częstotliwości 10-12 Hz i amplitudzie zmiennej do 20-30 uV oraz niskonapięciowa beta. W okolicach przednich rejestrowany jest niskonapięciowy rytm beta z udziałem fal wolniejszych alfa, Reakcja zatrzymania obecna, dobrze wyrażona. HW i fotostymulacja bez istotnego wpływu na czynność bioelektroniczną. W trakcie badania rejestrowano liczne okresy senności pod postacią uogólnionego zwolnienia czynności podstawowej. Nie ma zmian napadowych. Orzeczenie na pograniczu normy.
Co mam przez to rozumieć, nie wiem co to artefakty i te liczby oraz nie mam pojęcia o co chodzi z tą sennością i niskonapięciowymi sprawami... W dzieciństwie miałam orzeczenie po eeg że mogę mieć w przyszłości migreny, miewam często bóle głowy i napady senności oraz niskie ciśnienie. Z góry dzięki :)