Reklama:

Interpretacja MRI (3)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
27-06-2019, 12:39:21

Zniesienie lordozy szyjnej z nieco kyfotycznym ustawieniem kręgosłupa.Trzon Th2 z niewielkim ugięciem górnej blaszki granicznej(bez cech świeżego złamania)Poza tym wysokość trzonów kręgów prawidłowa.Tarcze międzykręgowe wielopoziomowy z cechami odwodnienia.Zwyrodnieniowaprzebudowa członów kręgów w przyleganiu do tarczy C5/C6.Wielopoziomowe,miernie nasilone zmiany przeciążeniowe w stawach międzywyrostkowych.Na poziomie C5/C6 Centralna protuzja na drobnych osteofitach do około 3mm dokanałowo z impresją na worek oponowy (jego wymiar AP w linii pośrodkowej wynosi około 9mm) z przyleganie doprzedniej powierzchni rdzenia i spłycenia zachyłków bocznych.Prawy otwór w niewielkim stopniu zwężony przez osteofity.Na poziomie C6/C7 centralna protuzja do 1.5 mm dokanałowo z impresją na worek oponowy(jego wymiar w AP w linii pośrodkowej wynosi ok 10mm,zmniejszona rezerwa płynowa przedrdzeniowa.Ból mam przewlekłe lewy bark ilewa ręka .Może ktoś boryka się z takim samym problemem.Pozdrawiam Gosia
gość
27-06-2019, 13:06:04

Niech pani wejdzie na wątek dyskopatia a operacja kręgosłupa szyjnego tam jest dużo osób z takim samym problemem
gość
27-06-2019, 16:01:18

Dzięki

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
Reklama: