Reklama:

interpretacja Mr szyjnego (6)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
22-11-2018, 19:13:45

Witam, potrzebuje zapytac lekarza aby ocenił wynik mojego MR kregoslupa szyjnego. Czy to jest stan operacyjny? Do neurochirurga mam wizyte dopiero za 3 miesiące. Z dolegliwości które mi dokuczają cykliczne( miesiac boli potem dwa miesiace nic i tak w kolo) to bole karku, potylicy, dretwienie rąk w nocy i najgorszy zawroty glowy. W szczególności wtedy kiedy mam spięte mięśnie. Czasem bole glowy. Chciałabym zapytac czy kregoslup jest operecyjny? I czy moga z niego wynikac zawroty glowy. Opis rezonansu: Zniesiona lordoza szyjna. Zmiany zwyrodnieniowe krążków międzykręgowych C2 -C7 wyrażone obniżeniem sygnału w obrazach T2 zależnych( odwodnienie krążkow) Obniżenie wysokości krążków C4/C5 C5/C6 C6/C7. Na poziomie C3/C4 wypuklina krązka międzykręgowego uciska worek oponowy. NA poziomie C4/C5 przepuklina 3.5mm uciska rdzeń kręgowy. Na poziomie C5/C6 C6/C7 wypukliny krążków międzykręgowych modelują brzuszną powierzchnię rdzenia kręgowego. Pozostale krązki miedzykregowe o porawidlowym sygnale i prawidlowej wysokości. Wysokosc trzonów zachowana. Rdzen kregowy brz zmian ogniskowych.
Dodam jeszcze ze czasem mam uczucie ze nie moge przełknąć sliny. ..bardzo proszę o pomoc i odpowiedzi na pytania zadane na początku
gość
30-05-2019, 20:30:18

Mam podobnie tylko dłużej bo kilka miesięcy i cały czas. Byłaś operowana?
gość
31-05-2019, 09:32:27

NEUROCHIRURG ALE NIE CZEKAĆ 3 MCY TYLKO IŚĆ PRYWATNIE
gość
31-05-2019, 09:33:17

UCISKA NA RDZEŃ MOŻE PRZESĄDZIĆ
gość
31-05-2019, 09:33:39

Treść zablokowana przez moderatora

gość
31-05-2019, 18:34:47

Dziękuje za odpowiedż, moje wypukliny dotykają rdzenia ale go nie uciskają. Mam też osteofity. Czy to może powodować takie objawy?
Dzisiaj cały dzień męczę się z tą śliną. Oprócz bólu oczywiście.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: