Reklama:

Guz mózgu a całkowita bezradność. (5)

Forum: Neurologia po godzinach

Początkująca
05-06-2017, 10:48:20

Witam wszystkich. Nie wiem, dlaczego to piszę alurat tutaj, po co to w ogóle piszę ale nie widzę innego wyjscia. Kilka dni temu odebralam wyniki badań. Wyrok - guz mózgu, prawdopodobnie nieoperacyjny jednak dostalam skierowanie na dodatkowy rezonans. Pierwszy szok minął ale ja dalej nie mogę się pozbierać. Juz od dłuższego czasu bolała mnie glowa, co jakis czas z nosa ciekla krew więc stwierdziłam, że najwyższy czas na badania ale nie tego się spodziewałam. Nie wiem, co robić, z kim o tym porozmawiać i czy w ogóle bo to i tak nic nie pomoże. Ryczę, kiedy nikt nie widzi, bo nie chcę, żeby ktoś się nade mną użalał. Ale ja nie chcę umierać, chcę żyć. Mam 27 lat, pracę, która lubię, skończone studia. Tylko po co to wszystko skoro w obliczu smierci te rzeczy nie mają tak naprawdę znaczenia. Nie wiem, jak w ogole powiedzieć o tym najbliższym.
gość
12-06-2017, 16:41:57

Witam Cię! Nie wiem, jaki masz ten guz, jaka dokładnie jest diagnoza, ale moim zdaniem powinnaś szukać pomocy. Sugeruję CI psychoterapię u psychologa i to z częstotliwością sesji przynajmniej raz w tygodniu. Będziesz potrzebowała wsparcia, zrozumienia różnych trudnych emocji, jakie się pojawią /już się pojawiają, to normalne/. Mimo, że jest CI trudno powinnaś powiedzieć bliskim. oni tego potrzebują i na to zasługują. Może być konieczne branie leków antydepresyjnych - w zależności od Twojego stanu psychicznego. Z psychologiem masz się czuć dobrze, jeśli coś nie tak, zmień go. Bardzo trudno pisać nie znając Ciebie . Wybacz jeśli to mądre rady a Ty potrzebujesz w tym stanie SERCA drugiego człowieka. Tego nie da się zrobić wirtualnie. Jestem psychologiem, trochę psychoterapeutą i trochę początkującym neuropsychologiem.
Początkująca
06-08-2017, 07:56:20

Nie wiem, czy już znalazłaś jakąś pomoc, ale słyszałam, że najlepsi specajliści pracują w PsychoMedic w Warszawie. Pewnie to daleko, ale zawsze można umówić się na skype. Może spróbuj.
Tu jest link do strony:
https://psychomedic.pl/konsultacja-przez-skype-lub-telefon-profesora-psychiatrii/
gość
22-05-2018, 06:41:00

Cześć Martulska! Jak się masz? Wiem, że minęło sporo czasu od Twojego wpisu ale może przeczytasz moją wiadomość- liczę na to. Czy mogłabyś/ chciałabyś/ miałabyś ochotę porozmawiać z chłopakiem w wieku 25 lat z nowotworem mózgu? On bardzo tego potrzebuje... wydaje mu się , że nikt go nie rozumie... chciałby tylko porozmawiać i może wymienić się doświadczeniami, przeżyciami....Jeśli to przeczytasz i chciałabyś się ze mną skontaktować to napisz na martajesionowska@wp.pl lub zadzwoń 793 382 278.
Pozdrawiam Cię mocno!
Marta
gość
01-07-2018, 19:12:50

zbacz - jak nie pomoże na stałhttps://youtu.be/2vDxmwBUSEE - seans terapeutyczny, to chociaż złagodzi objawy - https://youtu.be/O_d-PuY1NsM

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Neurotop + Pregabalina, czy to bezpieczne połączenie?
Dzień dobry, mój tata ma epilepsje. Prawie całe życie zażywa Neurotop, który jest bardzo skuteczny, nie miał od czasu zażywania tego leku żadnego ataku. Teraz jednak zmaga się z przewlekłym zapaleniem stawów i lekarz ortopeda przepisał mu na te bóle Pregabalinę, którą stosuje się w takich przypadkach ale jednak też jest przeciwpadaczkowa. Czy połączenie tych dwóch leków będzie bezpieczne? Czy nie namiesza z padaczką?
Forum: Padaczka
gość
Leki psychotropowe wyładowania depakina
Mam po niektórych tabletkach psychotropowych napady padaczkowe skojarzone czy po drpakine chrono będę mógł nadal brać tabletki psychotropowe czyli razem drpakine i psychotropy czy dzięki drpakine napady padaczkowe ustopią?przy jednoczesnym braniu tabletek bo napady mam po psychotropach. Czy ta depakine to będzie robił za taką osłonke abym mógł przyjmować leki psychotropowe bez strachu o kolejne wyładowania bioelektryczne mózgu?
gość
Laser a epi
Cześć, Czy ktoś z Was wykonywał zabieg epilacji laserowej? Moje EEG nie wykazuje zmian w odpowiedzi na prowokację świetlną i nie mam światłoczułości, ale zastanawiam się, czy mimo to taki zabieg jest bezpieczny. Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Czy konsultowaliście się wcześniej z neurologiem?
gość
Padaczka
Witam szukam epileptologa w Łodzi Choruję na padaczkę 40 lat i nie mogę sobie poradzić
Reklama: