Reklama:

guz, krwiak ... - pomocy! (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-09-2010, 19:17:34

Mojemu chłopakowi coś jest.
I nie wiem co - mówi, że lekarz nie powiedział jak się nazywa ta choroba, ale cieżko mi w to uwierzyć.
Otóż on nie mógł się denerwować, ponieważ doprowadzało to do jakiś impulsów które kumulowały się w jednym miejscu w mózgu. Nie wiem dokładnie czemu, ale nerwy mu szkodziły. Gdyby się nie denerwował to by wyzdrowiał (był na jakis silnych lekach).
Ostatnio dowiedziałam się, że zbyt dużo się denerwował i wyleczenie go jest prawie niemożliwe...
Powiedział też, że są jakieś leki które mogą pomóc ale otumaniają.
Oraz to, że do końca życia musi być na lekach - a w przypadku ich nie brania może umrzeć....
Objawy jakie miał to częste, bardzo silne bóle głowy, omdlenia. Czasami miał problem z poruszaniem...
Wiem, że to bardzo mało informacji, ale proszę pomóżcie mi.
Mam zaledwie 17lat, a on 18 ale na prawdę mi na nim zależy. Chcę wiedzieć chociaż trochę co mu może dolegać.
Czy to jakiś, guz, krwiak czy tętniak.
Pomóżcie proszę!
gość
18-09-2010, 19:18:53

Zapomniałam dodać, że raz się tak zdenerwował, że zapadł w śpiączke... na szczęście bardzo krótką (1dzień)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: