Reklama:

GREG (3)

Forum: Padaczka

gość
05-05-2012, 06:47:37

Bzdury gadacie, jak można nazwać przyjacielem kogoś, kto rujnuje ci życie, kto zawsze staje na twojej drodze i niepozwala ci iść dalej, kto nie pozwala ci się rozwijać i osiągać sukcesów, a jeżeli uda ci się osiągnąć sukces, skutecznie cie z tej drogi zawruci i zepchnie na dno. Prubowałem pracować. prubowałem się uczyć, sprubowałem wkońcu zorganizować prace na własną ręke, dziś znów jestem na dnie i nie widze dla siebie przyszłości. Najlepsze to skończyć ze sobą. W polskim społeczeństwie jeżeli chorujesz na padaczke, nikt ci nie pomoże, nikt nie będzie z tobą rozmawiał, a jeżeli znajdzie się ktoś taki, to tylko po to żeby wykorzystać sytuacje do własnych celów. Mam 39 lat, zawsze byłem optymistą, wierzyłem w to co robie, dawałem z siebie wszystko żeby udowodnić że jestem coś wart, chociarz mam padaczke. Dziś znów jestem na dnie. Znów jestem sam. Znowu nikt mi nie chce pomóc. Zostałem wykorzystany w chwili swojej choroby. Dziś widze tylko jeden sposób na zakończenie tego wszystkiego SAMOBUJSTWO. mam tylko nadzieje że ci co do tego doprowadzili, poniosą sprawiedliwą kare.
Komentatorka
06-05-2012, 18:39:39

Poznałam na tym forum wiele osób ale ty to już przesadzasz, nie znam twojej historii, przebiegu choroby...
Życie jest darem, którego odebranie samemu życia jest wielkim grzechem.
Nikt nie jest idealny, każdy na coś choruje, mają tu osoby po kilka ataków dziennie, inni parę w tygodniu, miesiącu..
Ale nikt się nie poddaje i walczy z tym. Są tu również osoby, które bez pomocy rodziny by nie funkcjonowały wogóle, nawet się dobrze nie ubrały, itp.
Nikt nie twierdzi, że padaczka to przyjaciółka ale żartem wszystko idzie przetrwać. Cieszymy się, że żyjemy z dnia na dzień, z trudami, pod górkę bardzo często ale żyjemy. Zastanów się nad tym co mówisz, choroba to nasz wróg ale nie pozbędziemy się jej... i tak dobrze, że potrafimy wszystko zrobić koło siebie, chciałbyś być roślinką, przy której trzeba zrobić wszystko, włącznie z podtarciem tyłk.a? Na pewno nie, więc nie marudź tylko głowa do góry i ciesz się życiem.
Wiem co to choroba, mam padaczkę, wykryto mi po przez rezonans coś w głowie i się nie załamuje. Inne choroby również się przyczepiają mnie np. tarczyca. I nie załamuje rak tylko sieszę się, że żyje.
Komentator
07-05-2012, 19:38:33

Gość 2012-05-05 08:47:37 Bzdury gadacie, jak można nazwać przyjacielem kogoś, kto rujnuje ci życie, kto zawsze staje na twojej drodze i niepozwala ci iść dalej, kto nie pozwala ci się rozwijać i osiągać sukcesów, a jeżeli uda ci się osiągnąć sukces, skutecznie cie z tej drogi zawruci i zepchnie na dno. Prubowałem pracować. prubowałem się uczyć, sprubowałem wkońcu zorganizować prace na własną ręke, dziś znów jestem na dnie i nie widze dla siebie przyszłości. Najlepsze to skończyć ze sobą. W polskim społeczeństwie jeżeli chorujesz na padaczke, nikt ci nie pomoże, nikt nie będzie z tobą rozmawiał, a jeżeli znajdzie się ktoś taki, to tylko po to żeby wykorzystać sytuacje do własnych celów. Mam 39 lat, zawsze byłem optymistą, wierzyłem w to co robie, dawałem z siebie wszystko żeby udowodnić że jestem coś wart, chociarz mam padaczke. Dziś znów jestem na dnie. Znów jestem sam. Znowu nikt mi nie chce pomóc. Zostałem wykorzystany w chwili swojej choroby. Dziś widze tylko jeden sposób na zakończenie tego wszystkiego SAMOBUJSTWO. mam tylko nadzieje że ci co do tego doprowadzili, poniosą sprawiedliwą kare.
Samobojstwo nie jest zadnym wyjsciem z sytuacji ,a raczej ucieczka,tchorzostwem,nie mozna sie poddawac.
Jezeli bys to zrobil to m.in. oddebral bys sobie mozliwosc zrobienia wielu dobrych rzeczy tu na Ziemi i szanse na szczesliwe chwile np. z kims bliskim,poza tym Bog by cie z tego rozliczyl.
Faktem jest ze wielu osob zdrowych,odbiera padaczke jako chorobe umyslowa albo po prostu boja sie jej i dlatego trudno im takie osoby np. przyjac do pracy bo nie wiedza co sie po takim czlowieku spodziewac,nie mysla ze to taki sam czlowiek jak inni oprocz tego ze moze dostac atak w pracy i zapewne tego sie obawiaja,wiec wola nie przyjmowac takich osob na etat.
Ale to nie znaczy ze wszyscy sa tacy,w kazdym razie nie mozna sie przejmowac takimi glupkami.
Jest wielu madrych ludzi ,takze zdrowych,ktorzy potrafia docenic takiego czlowieka jak Ty,majac swiadomosc ze Masz ta chorobe,tylko trzeba ich znalezsc.
Rozejrzyj sie dokola ,moze takie osoby znajdziesz tu na portalu i utrwalisz realcje nie tylko wirtualnie.
Trzeba po prostu znalezsc odpowiednich ludzi i bedzie dobrze,czego Ci szczerze Zycze.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: