Reklama:

gorączka mózgu (7)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-04-2007, 06:23:00

Bardzo proszę o informacje na temat goraczki mózgowej. Mój mąż przeszedł wieusowe zapalenie opon mózgowych, teraz jest w spiacce mózgowej a do tego w szpitalu zarazili go sepsą (wyleczyli go z niej) . Ale dalej ma goraczke. Lekarze mówia że może mieć tzw. goraczke mózgu ale ja już im nie wierze bo nie powiedzieli mi odrazu o sepsie więc teraz też moga kłamać. Jeżeli ktos wie ja ona przepiega i jak ja leczyć prosze o pomoc. Czy ona jest grożna dla mózgu.?
gość
05-04-2007, 09:19:00

Bardz Ci wspolczuje niestety nie porafie odpowiedziec na Twoje pytania, moge jedynie rzymac kciuki za Ciebie i Twojego meza ora pomodlic sie.

znalazlam w internecie tylko to: Goraczka mozgowa jest zalezna od rozregulowania osrodka termoregulacji w mozgu. Najczesciej wystepuje w przebiegu ciezkich chorob

Aska
gość
01-11-2009, 18:58:04

Witam. Nie mam dla Pani dobrych wiadomosci. Jestem pracownikiem słuzby zdrowia i często mam do czynienia z cieżkimi przypadkami, takimi jak Pani maż. Gorączka mózgowa spowodowana jest jakaś choraobą, która ja wywołuje. Wyglada to cześto tak, że organizm chorego jest osłabiony z powodu jakiejs choroby pierwotnej, a ta dalej prowadzi do tego typu zaburzeń mózgu. Siada ośrodek termoregulacji, odpowiadajacy za temperature ciała człowieka, równiez mózgu. Bardzo często jest tak, ze przy kontrolowaniu temperatury ciała, jej poszczególne części będa miały temp np 37 konczyny, 39 klatka piersiowa, a głowa powyżej 40 stopni. często mówi się,ze mózg poprostu sie gotuje. Dochodzi do nieodwracalnych zmian w mózgu i rokowania osoby chorej są niestety bardzo złe. Pospcznica, która wystapiła u Pani meza niestety bardzo pogorszyła jeso sytuacje. Przykro mi. Trzymam jednak kciuki za Pani i Pani męza...
gość
02-12-2015, 16:43:39

Moja mama od tygodnia czasu ma silną gorączkę jest po udarze mózgu i kilkunastu padaczkach stan ciężki podejrzenie gorączki mózgu gdyż ręce chłodne i nogi a glowa się gotuje nie reaguje w ogóle czy ona umrze ma dopiero 69lat
gość
03-12-2015, 12:41:46

(...) jest po udarze mózgu i kilkunastu padaczkach (...)
A co to za twór? Można mieć wiele ataków epi, ale typ padaczki każdy epileptyk ma jeden. W przebiegu epilepsji mogą wystąpić ataki mieszane, ale nie zmienia to charakteru i typu samej padaczki jako choroby. Nie znajdziesz osoby, która ma dzisiaj Westa, później padaczkę idiopatyczną, a następnym razem skroniówkę. Bzdurą jest pisanie "kilkunastu padaczkach." Właśnie dlatego m.in. społeczeństwo wciąż tkwi w mrokach średniowiecza jeśli chodzi o wiedzę na temat epilepsji.
gość
19-03-2017, 07:22:40

Cześć. Sama długo się namyślałam nim kupiłam bezdotykowy termometr, ale jednak było warto. Nie jest to tania inwestycja, ale z drugiej strony można multum czasu zaoszczędzić. Moim termometrem, czyli BabyTemp mierzy się gorączkę w sekundy. Podobnie też można sprawdzić ile stopni ma płyn czy powietrze w pokoju. Multifunkcjonalny sprzęt.
gość
15-09-2017, 11:32:41

Używamy przy naszych dzieciach modelu Baby Temp, ułatwia sprawę bo jest na IR także można tempkę zmierzyć jak dziecko leży siedzi, cokolwiek, nie musi długo w bezruchu czekać.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
Reklama: