Reklama:

Ginekolog nie moze mi przepisac lekow antykoncepcyjnych,bo... (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-03-2007, 20:29:00

Bedac,ktoregos dnia u ginekolog poprosilam o leki antykoncepcyjne.Niestety nie moglam otrzymac,poniewaz uslyszalam " NIE MOGE PANI DAC LEKOW,BO BEDA ONE WYWOLYWALY ATAKI" Bardzo mi zalezalo na nich,bo boje sie,ze ktoregos dnia dowiem sie,ze jestem w ciazy.Bardzo trudno mi jest byc pewna,ze akurat tego i tego dnia mam te"spokojne dni" Ostatnio zmiana lekow,zmiana dawki leku na wieksza i sami rozumiecie.Leki dopochwowe sa znowu bardzo nie pewnymi i nie daja 100 procent gwarancji.Jeszcze 1 pytanie,czy kobiety chorujace juz dlugo na epi maja problem z zajsciem w ciaze? Prosze o odpowiedz.Mandarynka
gość
11-04-2007, 18:02:00

Ja choruję na padaczkę skroniową. Biorę leki . Byłam u ginekologa i lekarz mi przepisał tabletki. Nadmieniam ,że biore DEPAKINE. Poprostu boję sie przy tych lekach ,że zajdę w ciąże a skutki mogą być opłakane. Zresztą na ulotce nawet pisze żeby sie lepiej zabezpieczyć. Idż do lekarza i jeszcze raz z nim pogadaj.
Pozdrawiam GABI
gość
12-04-2007, 12:46:00

Witaj Mandarynko
Kobiety chorujące na epilep.. nie mają problemów zajścia w ciążę tylko i wyłacznie że są chore - jeśli masz problem z zajściem w ciażę to napewno nie dlatego że jesteś chora. A tabletki można brac tylko lekarz powinnien dobrac ci odpowiednie.
gość
12-04-2007, 13:00:00

Witam. Dziekuje za odpowiedz!!!!!!!!!!!!!!!!Mandarynka.
gość
12-04-2007, 17:52:00

hej ja przez tabletki na epi musialam przeseac brac antykoncepcyjne. bylo ciezko ale teraz jest ok planuje dziecko i musze zrobic przerwe w lekach a co to bedzie?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: