Reklama:

Fundacja, czyli realizujemy potrzeby i marzenia (8)

Forum: Padaczka

Początkujący
15-01-2012, 13:02:45

Cześć,
Prawie wszystkie wątki forum dotyczą naszych problemów i walki z epilepsją tu i teraz.
Proponuję DLA KONTRASTU odłożyć na chwilę tak istotne kłopoty bieżące i wyobrazić sobie jak powinien wyglądać otaczający nas świat żeby dotkniętym epilepsją żyło się łatwiej i przyjemniej.
Np. (piszę o świecie doskonałym :
1. My społeczeństwo jesteśmy uświadamiani w szkołach, że utrata przytomności to nie armagedon i niewiele trzeba, żeby pomóc choremu, a nie odwracać głowę albo uciekać.
2. Pomoc sąsiedzka - nie musimy się wstydzić epilepsji i możemy liczyć na ludzi mieszkających tuż obok. To co dla nich nie jest problemem, dla epileptyka może być kłopotem. Przypuszczam, że każdy może mnożyć przykłady.
3. Integracja społeczna - proponuję latem integrować się na Teneryfie, a zimą w Harrachovie (zakładamy biegówki i podziwiamy zimowe krajobrazy). Utrata przytomności to nie problem bo wzajemnie potrafimy sobie pomóc
4. Spotykamy się regularnie w różnych przyjemnych miejscach żeby pogadać niezobowiązująco. Przy okazji wymieniamy się pomysłami jak ułatwić sobie życie.
Zapraszam do dyskusji
Komentatorka
19-01-2012, 19:48:51

Pięknie napisane, ale gorzej do spełnienia;
z reguły z tego co tu czytam to duża liczba osób piszących na tym forum nie ma pracy, więc i nie może sobie pozwolic na takie "luksusy".
Ale jak to mówią dla chcącego nic trudnego.
A tak wracając do tematu wątka to ciężko z fundacjami dla epileptyków, nie słyszałam przynajmniej gdzieś blisko mnie by coś takiego było.
Liderka opinii
19-01-2012, 21:09:53

Ja mam właśnie przyjenosć zakładać Fundację ProPsychiatria, dla Osób z wszelkimi tego typu ( neuropsychiatryczntymi) problemami. Moze zechcecie napisać do mnie? Będę zaszczycona..... pozdrawiam serdecznie
Iza kierownik Programu ProPsychiatria
Początkujący
20-01-2012, 13:24:52

maja258258 2012-01-19 20:48:51 Pięknie napisane, ale gorzej do spełnienia;
z reguły z tego co tu czytam to duża liczba osób piszących na tym forum nie ma pracy, więc i nie może sobie pozwolic na takie "luksusy".
Zdaję sobie z tego sprawę. Stąd pomysł na fundację. Mam nadzieję zorganizować kilka projektów unijnych dotyczących "aktywizacji zawodowej", "zaangażowania społecznego" itp. które właśnie dzięki dofinansowaniu można by zorganizować bezpłatnie.
Ale jak to mówią dla chcącego nic trudnego.
A tak wracając do tematu wątka to ciężko z fundacjami dla epileptyków, nie słyszałam przynajmniej gdzieś blisko mnie by coś takiego było.
Sprawdzałem i we Wrocławiu podobnej organizacji nie znalazłem.
A więc spróbujmy, może wyjść nam naprawdę fajna sprawa
Komentatorka
20-01-2012, 20:02:35

jolanet 2012-01-19 22:09:53 Ja mam właśnie przyjenosć zakładać Fundację ProPsychiatria, dla Osób z wszelkimi tego typu ( neuropsychiatryczntymi) problemami. Moze zechcecie napisać do mnie? Będę zaszczycona..... pozdrawiam serdecznie
Iza/Jola czym konkretnie będzie zajmowała się twoja fundacja -psychiatria to duże słowo, no i oczywiście gdzie będzie się znajdować ta fundacja?
Komentatorka
20-01-2012, 20:05:08

Rafał tak szczerze, to jak chcesz tego wszystkiego podołać? Dziecko praca i jeszcze fundacja, no ok, ale to wszystko kosztuje, a niestety utrzymanie fundacji na pewno darmowe nie będzie.
Liderka opinii
20-01-2012, 20:17:26

CZesć Maja. naprawde to na imię mam Iza. Fundacja ProPsychiatria gromadzi w tej chwili dostateczną ilość Wolontaiuszy, by się zarejestrować. Odsyłam Cię, jak pozwolisz, na facebooka, gdzie wszytko jest wyłozone. Aż do tego czasu ProPsychiatria funkcjonowała jako 1 z Programów w ramach Fundacji Otwarta Brama, od któej teraz się uniezależniam. Ogólnie rzecz biorąc, jesteśmy organizacją non - profit do walki ze stygmatyzacją psychiatrii, jej lekceważeniem, spychaniem, niedoinwestowaniem. Wszytko dokładnie opisałam na facebooku - wpisz: Program ProPsychiatria, tak właśnie się to pisze. A potem, jak zec hcesz, to napisz do mnie na priv: 34905118 . Pozdrawiam i całuje
Iza kierownik Programu ProPsychiatria
Komentatorka
20-01-2012, 20:30:20

Łódź hmmm trochę km mam. Zawsze coś.... to dobrze, że próbujecie jakoś rozwiązywać problemy tych, którzy z nimi nie mogą sobie poradzić.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: